Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Crkveni pučki pjevači iz Rogotina nastupili u Prološcu

Podijeli sa prijateljima!

rogotin3

Melodijom pobožnih korizmenih pjesama u izvedbi Crkvenih pučkih pjevača iz župe Presvetog Trojstva u Rogotinu, u nedjelju 12.ožujka svečano je obilježena druga korizmena nedjelja u župi Sv. Mihovila u Prološcu.

 

Tijekom središnje svete mise koju je u župskoj crkvi Sv. Mihovila predvodio župnik don Josip Bečić uz koncelebraciju prološkog župnika fra Vinka Gudelja, misu su otpjevali Crkveni pučki pjevači iz Rogotina u dolini Neretve, a po završetku misnog slavlja održali su i prigodni koncert pučkih korizmenih napjeva obogativši ga poznatim pučkim pjesmama "Puče moj" i "Ispovidite se".

Na kraju njihovog koncerta svima se zahvalio župnik i organizator ovog prigodnog koncerta fra Vinko Gudelj koji je izrekao riječi zahvale izvođačima i njihovom župniku don Josipu Bečiću. U zahvalnom govoru istaknuo je kako je veliko prijateljstvo između ovih dviju župa potvrđeno krajem prošle godine kada su župljani Rogotina ukupno dva kombija mandarina donirali župljanima Prološca, koje je župnik zajedno sa svojim suradnicima podijelio najpotrebnijim župljanima.

Suradnja između župe Proložac i Rogotin nastavit će se i uzvratnim nastupom Mješovitog zbora župe Proložac koje se očekuje u skorašnje vrijeme.   

rogotin2

Slika: Rogotinski župnik don Josip Bečić i prološki ministranti

rogotin1

 

Slika: Nastup pučkih pjevača iz Rogotina

Podijeli sa prijateljima!