Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Jubilarni deseti koncert "Pismo moja" napunio gradsko kino do posljednjeg mjesta

Podijeli sa prijateljima!

klapa pismo moja

Jubilarni deseti po redu koncert dalmatinskih klapa znakovitog imena "Pismo moja" doista se pokazao prvorazrednim kulturnim događajem koji je sinoć ispunio dvoranu gradskog kina u Imotskom do posljednjeg mjesta. 

 

Koncert koji je i ove godine organiziran pod organizatorskom palicom članica ženske klape "Neviste" iz Imotskog ili da budemo precizniji kulturne udruge koja djeluje pod njihovim imenom započeo je pozdravnim riječima organizatorica Maje Punoš Rebić i Ivane Kujundžić, a potom su nastupili članovi muške klape Sv. Mihovil iz Prološca koji su otpjevali himnu susreta "Pismo moja" te zaradili dugotrajni pljesak imotskih poklonika klapske pjesme. Nakon njih na oduševljenje mnoštva redali su se nastupi klapa:ženska klapa Kurjože iz Podstrane,,pa muška „Pasike" iz Kostanja,onda opet za dušu i oči ,ženska klapa Rećine iz Šibenika.Nakon toga poseban dio večeri i uručenje priznanja za poseban doprinos Dalmatinskoj pjesmi Vladi Vicića i Peri Picukarića.Na žalost njih dvojica nisu mogli doći pa su zadužili svoje prijatelje Ivana Bekavca Pivu i Velimira Ćosića da u njihovo ime prime plakete.

 Nakon toga gromoglasni pljesak cijele dvorane,jer su pjevale „Neviste" iz Imotskog sa dvije pjesme Vlade Vicića.Potom nastup sada već odličnih Proložana s dvije pjesme Pere Picukarića,onda prekrasno pjevanje klape Sv. Stjepan Sovići-Gorica i konačno muške klape „Kaše" iz Dubrovnika i nenadmašni „Cambi" iz Splita.Dovoljno da se dvorana digne na noge.Za kraj počast još jednom Peri Picukariću i „Omiška stina" u izvođenju svih klapa.

Fotografija: Klapa sv. Mihovil iz Prološca (izvor:facebook)

Podijeli sa prijateljima!