Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Bogat program ovogodišnjeg "Studenačkog lita"

Podijeli sa prijateljima!

 klape12

Članovi Kulturno-umjetničko-športske udruge "Studa" iz Studenaca zajedno za župnim uredom ove župe pripremili su bogat program i ovogodišnjeg "Studenačkog lita" kojeg organiziraju povodom proslave svoga zaštitnika sv. Ilije koji se svečano slavi u srijedu 20. srpnja. 

 

Ovogodišnji program započinje tradicionalnim malonogometnim turnirom koji će se odigravati od 12. srpnja do 20. srpnja, a u navedenom periodu organizirat će se i mnoštvo kulturnih događanja. Tako će se u nedjelju 16.srpnja u župnoj crkvi Sv. Ilije održati sada već tradicionalni šesti po redu susret klapa Dalmatinske zagore na kojem će nastupiti ženske klape Zvizdan, Kolura i Neviste te muške klape Sv. Mihovil- Proložac, Čiovo, te muška klapa Kolura. Početak ovog izvanrednog glazbenog događaja predviđen je za 20:30 sati. 

Dva dana poslije, u utorak 18.srpnja glumci iz dramske grupe Proložac na Franjevačkom trgu u Studencima održat će svoju predstavu, a dan poslije bit će upriličeno predstavljanje knjige don Josipa Mužića "Ilija Gromovnik" koje je planirano u 20 sati u župnoj crkvi. 

Na sam blagdan sv. Ilije u četvrtak 20.srpnja u 8 sati održat će se tiha misa za domaćice, a u 10:30 sati svečana sveta misa s procesijom koju predvodi provincijal fra Joško Kodžoman. Tom prigodom obilježit će se i 25. obljetnica svećeništva fra Zorana Jonjića, svećenika rodom iz župe Podbablje koji je župnik u Studencima. 

Istog dana u poslijepodnevnim satima predviđen je tradicionalni pučki dernek, finalna večer malonogometnog turnira te izvlačenje tombule. Sutradan, 21.srpnja u 18:30 sati bit će Dječja olimpijada, zatim Praćkijada, a u 21 sat predstava sinjskog pučkog kazališta. 

Pripremio: Ante Aračić

Fotografija: facebook župa Studenci

Podijeli sa prijateljima!