Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Malo prije podne u Imotskom 12.7.17.godine

Podijeli sa prijateljima!

received 10212167044725588

Srida je u Imotskom, ali to više nije ista navada ko negda prije, nije isti mot života.Nekada kad je grad živio od trgovine pogotovo na današnji dan bi vrvio ljudima od koji je svatko za sebe moga kupiti sve potribito.

 

U imotskome Varušu se mogla kupit singlica ploča sa najnovijin svickin rok hiton i najkvalitetnije rabatinke su se mogle kupit ito donesene vrcon iz Trsta, sa Punta rosse. Viđali su se prijatelji i dušmani, stvarala se nova poznanstva, ljubovale ljubavi, ugovarali poslovi... Sve je to negdi isparilo sa ovin vrućin globalizacijan, kulturnin i nekulturnin revolucijan vođenin za tuđe interese, zbog koji su ovdašnji ljudi jednostavno digli sidro i opičili za boljin živoron u tuđinu, a danas tuđina moj rodijače nije ko negda vlakon dva dana i dvi noći, evo ti je tuten odma ko iza brda, primakla se ko uvodina. Sidneš i tek što si marenda dođeš di si zamislio, a Ciste provo, koštradine na kiselu kupusu i tripica u Madunića nisi ni okusio. Ode rodijače staro i mlado, muško i žensko. Ostadosmo ja i vi dragi moji koji svaki dan jedni drugima zaplićemo korak i otimamo stolicu u ladovini. Šta je ti je.

Imocki je posta tinel za jutarnju kavu i kurva namiguša koja svojon liopton mami sve učastalije turiste stranjce neka se slikaju u zanosnome zagrljaju za uspomenu.
Što ostalo u prošlosti, što ošlo u budućnost, današnjica tavori i mrkline mrkluje.
Grad na gori ćući i čeka niku novu čeljad ne bi li mu dala ruke za osovit se na noge junačke koje su ga odvika držale uspravno i ponisito ko dične trgovce neimare, galantare i ajduke; Rošu Kutlešu, Perujicu Mrkonjića i Andriju Šimića.
Moj Imocki moremo se slikat al ko prije više vidit nećemo te nikad.
Ago

 

 

Podijeli sa prijateljima!