Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Knjigom uoči dana "Oluje"

Podijeli sa prijateljima!

received 10212389108757050

Uoči Dana pobjede, u domu kulture u Prološcu, u kasnim večernjim satima nakon maestralnih pobjeda naših nogometnih predstavnika u europskim kupovima, doc. dr. sc. Ante Nazor – ravnatelj Hrvatskog memorijalno-dokumentacijskog centra.

 

Uz promocije knjiga Atentat na Hrvatsku i Dokumenti RSK Blijesak i Oluja, održao je predavanje o drugim pobjedama, o pobjedama Hrvatske goloruke vojske i naroda nad srpskom agresijom koja nije započeta 91.već davno, davno prije i traje dan danas u čemu će veliko-srpska mašinerija i dalje ustrajavati na razne načine. Na nama je koliko ćemo u budućnosti moći pripoznavati tu nedaću i znati se othrvati raznim iskušenjima podastiranja laži kako iz našeg susjedstva tako i antihrvatskih krugova u Hrvatskoj. Kako Nazor kaže: To su mediji u Hrvatskoj, a ne hrvatski mediji.

Ja tu ne bi upirao prstom samo u medije već i školstvo pa i ne čitanja ovakvih dokumentiranih knjiških izdanja. Na žalost većini je nedostupna ovakva knjiga jer za hajmo reći 150 kuna jedna obitelj može solidno objedovati. Triba razmisliti kako ovakve knjige približiti onima koji ih ne mogu kupiti, a žele ih čitati.
Iako je bila kasna ura i kolovoška sparina, do kraja isponjeno gledalište ili ajmo reć slušalište je dokaz zainteresiranosti većine građanstva za ovakva štiva.
Nazor je izveo sažetak iz obilatog opusa baš ukazujući na bitne trenutke turbulentne Hrvatske povijesti koji su utjecali na bližu povijest utječu na naš današnji položaj kako u Domovini tako i u svijetu, i zbog toga se treba dobro razmisliti o hrvatskoj budućnosti.
Večer su pjesmama Lijepa naša domovino, Domovina i Dida i ja, upotpunili članovi klape Sv. Mihovil Proložac.
Ago

Foto:Ago

received 10212389107317014received 10212389108597046

Podijeli sa prijateljima!