Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Turistička zajednica područja Imote (Imotske krajine)

Podijeli sa prijateljima!

Turistička zajednica

Na blagdan Svetoga Luke u Gradskoj vijećnici Grada Imotskog održan je važan sastanak za budući razvoj imotskog turizma.Naime, gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić te načelnici 8 okolnih općina potpisali su sporazum kojim se osniva Turistička zajednica područja Imota ,odnosno Imotske krajine.

 

Još nije utvrđen novi naziv pa ćemo ga za sada tako nazivati. Postojeća Turistička zajednica Grada Imotskog koja je bila nadležna samo za područje Grada Imotskog, prerasta u znatno šire područje, odnosno obuhvaća i općine Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Proložac, Podbablje, Zagvozd , Zmijavci i Runovići. Time će se povećati izvorni prihodi samoj turističkoj zajednici ali i jedinicama lokalne samouprave.To je nužan i opravdan potez čelnika lokalne samouprave-istaknuto je na sastanku.

 

Sastanku su bili nazočni i državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonći Glavina, glavni direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, dr. Ivo Kunst iz Instituta za turizam, Joško Stella direktor Turističke zajednice Splitsko -dalmatinske županije, dožupan Ante Šošić.
Dobre brojke o trenutnom stanju turizma iznio je direktor Turističke zajednice Grada Imotskog Luka Kolovrat. Tako je iznio podatak da je 2007. godine na području Imotskog bilo 2 smještajna kapaciteta i 2300 noćenja a ove godine do kraja rujna 57 tisuća noćenja u 150 kuća za odmor. Dakle, za 10 godina ostvaren je velik napredak u razvoju imotskog turizma a u budućnosti se očekuju još bolje brojke. Do kraja ove godine biti će oko 60 tisuća noćenja. Nova Turistička zajednica trebala bi zaživjeti do kraja godine i biti potpuno spremna za iduću turističku sezonu, kada se na imotskom području očekuje oko 100 000 noćenja. Ove godine najviše turista je bilo iz Njemačke te skandinavskih zemalja.

Podijeli sa prijateljima!