Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Vinjani se pripremaju za blagdan sv. Nikole Tavelića

Podijeli sa prijateljima!

PLAKAT 

Blagdan sv. Nikole Tavelića, suzaštitnika župe Vinjani i naslovnika crkve u Vinjanima Donjim svečano će se proslaviti na svečev blagdan 14. studenoga.
Središnje misno slavlje u 16 sati predvodit će fra Nedjeljko Čarapić, župnik u Podbablju, a prije mise bit će tradicionalna procesija kroz crkveno dvorište. Misa će se slaviti i u 10.30 sati.


Za blagdan svoga sužaštitnika vjernici će se pripremati trodnevnicom. U subotu 11. studenoga u 15.30 sati bit će molitve na čast sv. Nikole Tavelića te prigoda za ispovijed, a u 16 sati misa s propovijedi na kojoj će biti organizirana duhovna priprava za ovogodišnje prvopričesnike, krizmanike i njihove roditelje. U nedjelju 12. studenoga služit će se redovita misa u 10.30 sati, a nakon nje nastupit će VIS "Darovi Duha" iz Splita.
Na uočnicu blagdana u ponedjeljak 13.studenoga mjesno bratstvo OFS-a Vinjani proslavit će svoj dan, a na misi u 16 sati, uz ostale vjernike, okupit će se članovi Franjevačkog svjetovnog reda iz Imotskog, Podbablja, Prološca, Runovića, Vinjana i Zmijavaca.

 

Podijeli sa prijateljima!