Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Diljem Imotske krajine gore svijeće u spomen na Vukovar i Škabrnju

Podijeli sa prijateljima!

IMG 7862

Diljem Imotske krajine večeras su upaljene svijeće u spomen na tužnu dvadeset i šestu obljetnicu stradanja Vukovara i Škabrnje, a tim činom ujedno slavimo i dan ponosa i sjećanja kako se žrtve Vukovara i Škabrnje ne bi nikad zaboravile. 

 

Već tijekom dana mnogobrojni učenici osnovnih i srednjih škola sa područja Imotske krajine u dvorištima svojih škola upalili su svijeće, a potom su u mnogim župnim crkvama Imotske krajine služile svete mise. Brojni Imoćani i ove godine pohrlili su u "grad heroj", a mnogi će se i sutra otisnuti put Škabrnje, dok oni koji su ostali kod svojih domova pale svijeće na svojim prozorima.

Večeras je posebno svečano bilo u Cisti Velikoj gdje se ovaj dan posebno obilježio tradicionalnim paljenjem kugli na brdu iznad mjesta. U organizaciji KUŠU Cista Velika program je započeo u 16 sati okupljanjem u Mandarićima te pripremama za paljenje kugli, a sat poslije toga zapaljeni su lampioni ispred mjesne crkve je te održana prigodna molitva. U 18 sati zapaljene su kugle te je na jedinstven način odana počast nevinim žrtvama. 

Sutrašnja obljetnica obilježit će se i u župi Podbablje, točnije u crkvi Sv. Ante u Drumu gdje je u 18 sati sveta misa za sve nevine žrtve te za sve hrvatske branitelje. Prije mise ispred crkve palit će se lampioni.  

Podijeli sa prijateljima!