Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Grade se ceste na području Imotske krajine

Podijeli sa prijateljima!

ceste 

Pred kraj studenoga ove godine izaslanstvo Splitsko-dalmatinske županije posjetilo je gradilišta županijskih cesta na našem području. U izaslanstvu su bili župan Blaženko Boban, dožupan Ante Šošić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Split Petar Škorić.


Rekonstrukcija županijske ceste Tijarica – Aržano duljine oko 3 km je završena, ŽUC je uložio oko 6,0 mil. kn. Cesta ima novi kolnik i bolje elemente.
Prethodnih godina rekonstruirane su dvije dionice županijske ceste od D60 (Cista Velika) do Dobranja, a za preostalu dionicu ishođena je građevinska dozvola. Kada se rekonstruira zadnja dionica biti će i bolja veza s graničnim prijelazom Aržano.
Rekonstrukcija ceste Studenci – Ričice duljine oko 3,3 km upravo počinje, vrijednost investicije je oko 5,5 mil. kn. Cesta ima postojeći kolnik širine oko 3 m, a biti će šira s novim kolnikom širine 6 m i boljim elementima. Građevinska dozvola je ishođena još prije 3 godine za duljinu oko 5,7 km do Studenaca, a kod Studenaca je pripremljena nova trasa jer se postojeća cesta ne može širiti zbog kuća, ta dionica se planira graditi 2019. – 2020. godine.
Prethodnih godina rekonstruirana je dionica kroz Ričice, gradnja je bila složena zbog loše geologije i imovinsko-pravnih problema, ŽUC je uložio oko 5,9 mil. kn kroz 3 godine.
OSTALO:
U tijeku je rekonstrukcija ceste u Krivodolu (Općina Podbablje) kod škole koja ima preko 300 đaka, cesta ima novi kolnik i nogostup, rasvjetu. Izvedeno je dosta visokih betonskih zidova pa je vrijednost izvedenih radova oko 2,5 mil. kn.
U tijeku je rekonstrukcija županijske ceste od D60 prema centru Lokvičića u duljini oko 1,9 km. Završeni su asfalterski radovi, a nogostup će se završiti slijedeće godine.Vrijednost radova je preko 3,0 mil. kn.
U tijeku je rekonstrukcija ceste Nikolići – Dolića Draga, upravo se izvode asfalterski radovi.

 

 

IMG-20171127-WA0003

 

Podijeli sa prijateljima!