Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Imotska krajina dobiva prvih 125 km označenih biciklističkih staza

Podijeli sa prijateljima!

biciklistickestaze

Zahvaljujući Turističkog zajednici grada Imotskog u idućih nekoliko mjeseci Imotska krajina dobit će prvih 125 kilometara označenih biciklističkih staza, a do početka predsezone odraditi će se i brojne aktivnosti. 

 

Kako naglašavaju u TZG Imotski do početka predsezone iduće godine planira se još ostvariti:

- Izrada i obilježavanje 125 km staza na kojima će se nalaziti ukupno 83 tabli i putokaza,
- Izrada višejezične biciklističke karte sa svim stazama te navigacije za mobilne uređaje
- Predstavljanje naših staza na tri inozemna cikloturistička sajma,
- Edukacija za iznajmljivače kako bi dobili „bike-friendly“ pločicu.
Sva tri cilja postavljena pri kreiranju i prijavi programa su ostvarena: program je izgradnjom i označavanjem 125 km cestovnih i MTB biciklističkih staza doprinio razvoju turizma i stvorio preduvjete za povećanje turističkog prometa kontinentalne destinacije Imotske krajine kroz razvoj javne turističke infrastrukture biciklističkih staza i selektivnog oblika turizma:cikloturizma (cilj 1). Projekt je doprinio integriranom upravljanju destinacijom kroz partnerski odnos i udruženo djelovanje turističke zajednice s gradom i općinama kao pripremna radnja za osnivanje Turističke zajednice područja Imotska krajina (cilj 2). Projekt je doprinio partnerstvu javnog sektora, privatnog sektora i civilnog društva u području turizma (cilj 3) što u kontekstu restrukturiranja sustava turističkih zajednica i razvoja u smjeru destinacijskog menadžmenta, DMC-a i DMO-a, smatramo izuzetno važnim rezultatom projekta, primjerom dobre prakse i poticanjem za daljnji razvoj suradnje.
Cijela investicija „teška“ je nešto više od 100.000 kuna, a sredstva su osigurana od strane TZ Splitsko-dalmatinske županije, HTZ-a i TZ Imotski. Staze, karte i edukaciju odraditi će Biciklistički savez Splitsko-dalmatinske županije, a veliku pomoć smo imali i od naših biciklista kojima im se ovim putem zahvaljujemo, a posebnu zahvalnost dugujemo gospodinu Mariju Milasu- ističu iz Turističke zajednice grada Imotskog. 
Podijeli sa prijateljima!