Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Umirovljenici- najstarija udruga u Imotskoj krajini

Podijeli sa prijateljima!

25400966 10213410605693835 256888067 o

Udruga Matica umirovljenika Imotske krajine, doživjela je i sedamdeset i prvu godinu starosti što znači da su priživili staračku mirovinu za šest godina. U taj spomen održana je redovna skupština u prostorijama koje im je ustupio grad Imotski koji ih i inače podržava u njihovu radu.

 

Tužna je činjenica što je sve više starih, a sve manje mladih u našoj krajini i vrijedno je kada ima onih koji se trude misliti o njihovim problemima.
Sjednicu je otvorio predsjednik Nedjeljko Babić Ganster, a sve što se radilo u protekloj godini iznijela je tajnica udruge prof. u mirovini Mara Pezo. Iznijela je i namjere kako poboljšati stanje umirovljenika Imotske krajine ubuduće.
Poznato je kako je u Imotskoj krajini 6500 umirovljenika i nastojati će se što više njih udružiti u ovu udrugu kako bi brojem i imenom mogli isposlovati što je više moguće za boljitak života istih u našem kraju.
Što drugo nego poželjeti našim umirovljenicima odnosno očevima, majkama i preostalim djedovima i bakama neka nam požive i pokažu nam put kako opstati u ovom kraju.
Foto: N.B. Ganster

Podijeli sa prijateljima!