Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Od danas besplatno kroz tunel Sv. Ilija

Podijeli sa prijateljima!

tunel otvaranje

Simboličnim podizanjem rampe točno u ponoć na naplatnoj postaji u Zagvozdu simbolično je dočekan prvi dan nove 2018. godine i ukidanje naplate tunelarine kroz tunel Sv. Ilija kroz Biokovo koji je otvoren u srpnju 2013. godine. Tako će nakon nešto više od četiri godine stanovnici Imotske krajine i Makarskog primorja, ali i svi oni koji koriste tunel imati besplatan prolaz. 

 

To je bio povod okupljanja župana Blaženka Bobana, gradonačelnika i načelnika devet općina i gradova s obje strane Biokova koji su pred podignutom rampom na ulazu u tunel nazdravili šampanjcem odluci vlade Andreja Plenkovića. Mještani Zagvozda dobrodošlicu su im poželjeli pjesmom gangom. - Podizanje rampi točno u ponoć simbolično je označilo početak ravnomjernije i razvoja Hrvatske. Nije bilo pošteno da jedino žitelji Imotske krajine i Makarskog primorja plaćaju pristup autocesti - rekao je župan Blaženko Boban. Od izgradnje tunela do danas dakle u protekle tri i po godine ukupno je kroz tunel prošlo pet milijuna i 400 tisuća vozila- prenosi Večernji list. 

Dodajmo, kako je ovim činom ispunjeno obećanje župana Blaženka Bobana iz svibnja ove godine kada je u predizbornoj kampanji najavio ukidanje tunelarine kroz Biokovo smatrajući tunel golemim gospodarskim projektom u ovom dijelu naše županije. Samom svečanom činu podizanja rampe nazočili su i članovi KUD-a Podbablje odjeveni u narodne nošnje. 

Izvor fotografije: Večernji list

Podijeli sa prijateljima!