Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Uspješni OPG Jurčević iz Aržana

Podijeli sa prijateljima!

IMG-20180103-WA0007 

Ivana Jurčević (35) iz Aržana ima registriran OPG. Zajedno sa suprugom Ivanom i dvije kćeri ima stado od stotinjak ovaca. Naravno, kada se ovce ojanje ima i stotinjak janjaca svake godine:

 

-Janjce lako prodam jer je velika potražnja za domaćom proizvodnom. Međutim, kao i ostali ovčari imamo problema s vunom. Ljeti kada ovce ošišamo jednostavno nemamo što od vune, niti je itko otkupljuje. Prisiljeni smo je baciti ili uništiti - reče nam Ivana.

Pored ovaca drže i dvije krave, perad i svinje za svoje potrebe. Nedavno su kupili i novi traktor sa svim priključcima. Od povrtlarskih kultura imaju dosta krumpira te siju pšenicu i ječam.

Ivana Jurčević je među većim stočarima ,odnosno ovčarima na području Imotskog. Suprug Ivan je bio pripadnik 115 brigade HV. Rijetke su mlade obitelji kao ova Jurčevića koji su se posvetili poljodjelstvu. Članovi su i LAG Adrion koji im puno pomaže za dobivanje raznih poticaja. Tako su nedavno dobili 115 000 kuna iz fondova EU. Kamo sreće da je više ovakvih proizvođača hrane ne samo u Imotskom, nego i cijeloj Hrvatskoj.

Podijeli sa prijateljima!