Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Predstavnici "Podravke" sudjelovali na radionici u Imotskom

Podijeli sa prijateljima!

lag radionicaIM 

U organizaciji grada Imotskog, braniteljske zadruge Zima te Referalnog centra Ministarstva hrvatskih branitelja kao i LAG-a "Adrion" u dvorani Pučkog učilišta u Imotskom održana je prigodna radionica na kojoj je sudjelovala i saborska zastupnica Dragica Roščić.

 

Tema radionice na kojoj su bili predstavnici Podravke je bila otkup poljoprivrednih proizvoda od poljoprivrednih proizvođača. Naime, cilj Podravke je da u narednih nekoliko godina osigura otkup voća i povrća od strane domaćih poljoprivrednih proizvođača kako iste nebi morala uvoziti, pošto je dosad dio proizvoda koji koristi u proizvodnji morala uvoziti sa stranog tržišta. Ukoliko poljoprivredni proizvođač, zadruga, proizvođačka organizacija ili sl. potpišu Sporazum o otkupu proizvoda sa Podravkom, oni će već kod potpisivanja znati sve uvjete proizvodnje kao i otkupnu cijenu koju će na kraju dobiti za proizveden proizvod. Sudionici radionice su pokazali da postoji interes suradnje sa Podravkom te je ovo tek prva u nizu radionica i sastanaka koji će se održati kako bi se napravila kvalitetna i dugoročna suradnja temeljena na mogućnostima i uvjetima proizvodnje specifičnim za ovaj kraj u cilju oživljanja poljoprivredne proizvodnje Imotske krajine.

Poljoprivrednici s područja Imotske krajine povećali su svoje kapacitete zahvaljujući LAG-u "Adrion" te sada imaju mogućnost isporuke većih količina proizvoda. U izjavi za HRT predsjednica LAG-a "Adrion" Dragica Roščić naglasila je da jedan dio proizvoda proizvođači u suradnji s LAG-om plasiraju ugostiteljskim objektima za vrijeme turističke sezone, a proizvođači primarnih proizvoda udruživanjem mogu u budućnosti surađivati s velikim firmama koji će primarni proizvod preraditi.

Podijeli sa prijateljima!