Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Iz tiska izašao novi broj "Imotske krajine"

Podijeli sa prijateljima!

 received 2012313049026942

Novi broj lokalnog lista "Imotska krajina" koji se može podičiti tradicijom dugom gotovo 48 godina proteklih dana ugledao je svjetlo dana. U dvobroju 768.-769. ovoga lista čitatelji mogu pronaći mnoštvo zanimljivih tekstova obogaćenih fotografijama tiskanim u boji.


Uvod u list je zanimljivi uvodnik glavnog i odgovornog urednika lista Ante Aračića koji piše o demografiji, velikom problemu Imotske krajine, nažalost i cijele nam domovine, ističići kako poznati hrvatski demograf dr. Stješan Šterc ističe kako će Hrvatska, ako se nešto žurno ne poduzme, uskoro imati oko milijun stanovnika manje.
Na sljedećim stranicama lista čitatelji mogu čitati o blagoslovu brončanog kipa u Prološcu o punoljetnosti jaslica župljanina Podbablja Denisa Matkovića što ste mogli čitati i na našem portalu te o radu Gradskog vijeća grada Imotskog. Čitatelji mogu naći još mnogobrojne informacije o budućoj turističkoj zajednici koja će djelovati na području Imotske krajine, zatim izvještaj sa proslave Dana općine Podbablje o cestogradnji na području Imotske krajine te samom ukinuću tunelarine.
Mogu se pročitati i tekstovi o božićnim manifestacijama u Imotskom te o izložbi fotografija Mije Zidara. O zlatnom dobu imotskog duhana na početku 20. stoljeća piše Radoslav Zaradić, a na dvolisnici je izvještaj sa 300. obljetnice oslobođenja Imotske krajine od Turaka. Autor Ivica Šarac piše o enciklopedistu dr. Mati Ujeviću, a Mladen Vuković o književnoj polici imotskih književnika. List završava tekstovima sportske tematike, a na posljednjoj korici lista su tekstovi o OPG Jurčević i o urodu maslina na području Imotske krajine.
Na kraju istaknimo kako je list nastao u imotskoj tiskari "ZAG" gdje list možete i nabaviti, a grafičku pripremu izvrsno je odradio mladi Jerko Gudelj.

 

Podijeli sa prijateljima!