Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Vinarija Tandara

Podijeli sa prijateljima!

10354943 708536609235867 4232059355508329317 n 

Raduje nas svaki uspjeh imotskih vinara, odnosno vinogradara. Osnivanjjem udruge imotskih vinara i vinogradara "Cvit razgovora" znatno se unaprijedila proizvodnja i kvaliteta imotskih vina. Svake godine organizira se "Festival kujundžuše" te ocjena vina.


Naravno, raduje nas i uspjeh naših vinara u Slavoniji, odnosno Kutjevu. Jedna od vodećih prozvođača vina, prepoznata i na hrvatskom i ino tržištu je Vinarija Tandara - vlasnice Zorice Tandara . Za kratki razgovor smo zamolili gospođu Zoricu:

 

U ozbiljniju proizvodnju vina ušli smo 2003. godine. Trenutno imamo oko 30 tisuća trsova vinove loze, na 5 hektara i to najviše graševine, zatim merlot savignon i rose. Godišnje u "zlatnoj dolini" proizvedemo od 60 - 80 tisuća litara vina, uglavnom od grožđa iz vlastitih vinograda te grožđa nekoliko naših kooperanata. Vino uglavnom plasiramo na hrvatsko tržiše preko trgovačkih lanaca ili preko hotela u vrijeme turističke sezone. Nešto i izvozimo a najviše u Švicarsku. Mogu reći da su naši kupci i franjevci iz Bosne. Uz nas kao obitelj sezonski zaposlimo i nekoliko radnika. Uglavnom je ovo obiteljski posao. U našu kušaonu dolaze kupci sa svih strana. Rado ih pričekam, ugostim i pokažem našu vinariju. Kupci su oduševljeni. Svatko tko dođe rado kupi vino a da je bilo dobro govori i podatak da se rado vraćaju. Naravno, dođu i ljudi iz Imotskog. Posebno im je drago što vinariju vodi jedna žena koja je i glavni enolog. Završila sam prvi tečaj somelijerstva i tečaj degustacije. Želimo
Zorici Tandari i njenoj obitelji puno uspjeha u poslu . Kutjevo je najveći vinogradarski kraj u Hrvatskoj. Tu ima najviše trsova vinove loze, odnosno vinarija pa još jednom iskrene čestitke na trudu i uspješnim razultatima.

Podijeli sa prijateljima!