Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Pripazite! Opasnost od poledice i niskih temperatura

Podijeli sa prijateljima!

28548388 10208920810936543 405887616 o 

Najavljivani hladni val sa sniježnim oborinama nije zaobišao ni Imotsku krajinu, a promjena vremena koja je uslijedila u ranojutarnjim satima nedjelje na šire područje Imotske krajine donijela je snijeg koji je u višim predjelima Imotske krajine iznosio i do 7 cm. 

 

Najavljivano nevrijeme nije ostavilo dežurne službe nepripremljene tako da su sve prometnice počevši od nedjelje pa do jučerašnjeg dana kada je ponovno u kraćim intervalima padao snijeg prohodne i čiste. 

Na području općine Podbablje snieg također nije stvarao veće probleme. U višim predjelima općine u Podbablju Gornjem i Poljicima palo je 5 cm snijega, a u nižim predjelima oko 2 cm dok je u pripoljskom dijelu općine sniježni pokrivač jedva i ostao. 

Meteorolozi su za naredne dane najavili izuzetno niske temparature. Najviša dnevna temperatura očekuje se do nule, a večernja temperatura bit će oko minus 5 stupnjeva. Najhladniji dan ovoga tjedna trebala bi biti srijeda kada se najniža temperatura očekuje u noćnim satima i iznosit će - 9 stupnjeva dok najviša dnevna ne bi trebala rasti preko ništice. 

U četvrtak, posebice u večernjim satima očekuju se oborine koje mogu biti sniježne, a već dan iza očekuje se zatopljenje uz južinu. 

Podijeli sa prijateljima!