Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Splitsko-dalmatinska županija objavila natječaj za podizanje kvalitete turističke ponude

Podijeli sa prijateljima!

sol1

Početkom nove godine počele su pripreme i za iduću turističku sezonu koja bi po najavama trebala biti najuspješnija otkad je hrvatske neovisnosti, a Splitsko-dalmatinska županija na svojim službenim stranicama objavila je natječaj za podizanje kvalitete turističke ponude za tekuću 2018. godinu s posebnim naglaskom na Dalmatinsku zagoru.  

 

Programom kojeg je 14. veljače donio župan Blaženko Boban propisuju se uvjeti i kriteriji te način dodjele bespovratnih sredstava predviđen za podiznje kvalitete postojećih objekata u domaćinstvu te poticanje kategoriziranja većeg broja novih objekata u domaćinstvu odnosno "kuća za odmor" na području zaleđa Splitsko- dalmatinske županije. 

Pod mjerom 2. koja je namijenjena za Dalmatinsku zagoru odnosi se pomoć za veći broj smještajnih kapaciteta, zaustavljanje raseljavanja domicilnog stanovništva, razvoj ruralnog turizma, povećanje i unaprjeđenje kvalitete smještajnih kapaciteta te očuvanje kulturne baštine, tradicije i specifičnosti destinacija. 

Pod programom se podrazumijeva nabavka i ugranja sustava koji omogućuju proizvodnju električne energije, grijanje i hlađenje te pripremu tople vode zatim uređenje i opremanje novih dječjih igrališta i sportskih terena, izgradnja i opremanje isključivo novih bazena, ugradnja hidromasažnih bazena, kupnja bicikala, biciklističke opreme te kupnja ostale opreme. 

Uvjete i ostale informacije možete naći na službenim stranicama županije: www.dalmacija.hr

Podijeli sa prijateljima!