Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Održana izborna skupština Udruge 115. brigade! Mario Kujundžić ponovno izabran za predsjednika

Podijeli sa prijateljima!

IMG-20180303-WA0009

U subotu 3. ožujka održana je izborna skupština Udruge 115. brigade. Za predsjednika Udruge 115. Imotske brigade HV ponovno je izabran Mario Kujundžić.

Za dopredsjednike Udruge izabrani su većinom glasova Nenad Puljiz i Stjepan Udiljak. Za tajnika Udruge izabran je Mario Divić.Izabran je novi Časni sud. Za njegovog predsjednika izabran je Josip Divić. Izabran je i novi Nadzorni odbor. Za predsjednika Nadzornog odbora izabran je Petar Gadžo.

 

Skupština je jednoglasno prihvatila godišnje izvješće o radu dosadašnjeg i novog predsjednika Maria Kujundžića. Kujundžić je kronološki nabrojio ono najvažnije u proteklih godinu dana te smjernice za ovu godinu. Skupštini su osim članova udruge bili nazočni i predstavnici Treće imotske bonje-Imotski sokolovi, HVIDR-e te policajaca branitelja i Udruge obitelji poginulih braniteljja iz Imotskog kao i Udruga veterana i dragovoljaca Imotske krajine. Ova Udruga je zasigurno jedna od najaktivnijih braniteljjskih udruga na području Imotskog. Za vrijeme Domovinskog rata kroz 115. Imotsku brigadu HV prošlo je oko 3700 braniteljja. Tijekomm rata ova postrojba HV uglavnom je bila na Dubrovačkom području. Poginulo je 10 njenih pripadnika dok je više od stotine teže ili lakše ranjenih.Nažalost, dosta ih je i umrlo od završetka rata kao posljedica ratnih trauma ili ranjavanja.

Podijeli sa prijateljima!