Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Utemeljena Turistička zajednica područja Imote - Imotski

Podijeli sa prijateljima!

turisticka zajednica18

U Imotskom je 13. travnja 2018. godine utemeljena Turistička zajednica područja Imote-Imotski, umjesto dosadašnje Turističke zajednice grada Imotskog. Dakle, nova turistička zajednica pokrivat će područje grada Imotskog te 8 susjednih općina.

 

Samoj sjednici bili su nazočni osim domaćina, čelnika lokalne samouprave i glavni direktor Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, državni tajnik u Ministarstvu turizma Tonći Glavina, župan Blaženko Boban, dožupan Ante Šošić, pročelnik za pomorstvo i turizam Splitsko-dalmatinske županije Stipe Čogelja te direktor Turističke zajednice naše županije Joško Stella.

Imotski je jedinstvena turistička destinacija sa svojom ponudom, posebno u gastronomiji, etno sadržajima, vinima ali i bogatom kulturno povijesnom građom. Sve to zanimljivo je domaćim i stranim gostima. Posebno to treba iskoristiti u pred i post sezoni. Lako je dobiti goste u lipnju, srpnju i kolovozu. Tu su i ciklo turizam i ruralni turizam. Na kraju sjednice izabrano je Vijeće turističke zajednice, Nadzorni odbor te donesen plan za ovu godinu. Uskoro će se napravit i strategija razvoja imotskog turizma.

Turistička zajednica područja Imota je prva u Hrvatskoj na ovaj način osnovana. Ured ove turističke zajednice uređuje se u blizini središta grada, u gradskim prostorima.

Podijeli sa prijateljima!