Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Piškorevački folklor u Imotskoj krajini

Podijeli sa prijateljima!

received 10214607747301627 

Nakon nastupa u Tomislavgradu 9. svibnja, povodom obilježavanja dana zaustavljanja Banjalučkog korpusa i na poziv predsjednika udruge Zvuci kamena i krša, Svete Brace Zdilara, došli su u Imotsku krajinu i donijeli zvuke slavonske ravnice.

Bez prethodne najave o dolasku i nastupu, plesalo se i pjevalo na iznenađenje mještana i dodalo draži proljeću, lijepu danu i blagdanu Uzašašća Gospodinova.
Nakon obilaska Imotskog primio ih je i pozdravio imotski gvardijan fra. Kristijan, nakon čega su ih u Prološcu ugostili; župnik fra. Vinko Gudelj i načelnik općine Mate Lasić.
KUD ZORA Piškorevci Đakovo osnovana je 1927. godine. Aktivno živi i radi na očuvanju izvorne kulturne tradicijske baštine i običaja Slavonije i Baranje. Sudionici su renomiranih manifestacija diljem Hrvatske, a i u programu međunarodne suradnje. Društvo broji oko stotinjak članova; u dječjoj, tamburaškoj, pjevačkoj i plesnoj sekciji. Dobitnici su mnoštva povelja i priznanja svih razina. Surađuju sa svim udrugama u životnoj zajednici te sa ostalim sličnim udrugama diljem Hrvatske i šire. Koreograf im je Mato Ručević.
Predstavio je KUD Zlatko Mezeji.
Uz Piškorevčane u goste su došli i članovi udruge Kamešnica iz Otoka kod Sinja. Proložani kao i uvijek gostoljubivi, znali su kako srdačno dočekati goste šireći poznanstva i prijateljstva.

 

Podijeli sa prijateljima!