Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

SVEČANOM SJEDNICOM I DRUŽENJEM OBILJEŽEN DAN OPĆINE LOVREĆ

Podijeli sa prijateljima!

LOVREĆ

SVEČANOM SJEDNICOM I DRUŽENJEM OBILJEŽEN DAN OPĆINE LOVREĆ

U srijedu 1.8. u predvečernjim satima u ulaznom dijelu sportske dvorane Lovreć povodom Dana općine, održana je svečana sjednica na koju su osim mještana došli predstavnici susjednih općina, grada Vrgorca, Tomislav grada i županijski predstavnici. Prije same sjednice župnik fra. Dinko Bošnjak, poveo je molitvu pred bistom prvog hrvatskog Predsjednika dr. Franje Tuđmana, koja se nalazi u dvorištu škole.

Sjednicu je otvorio predsjednik vijeća općine Rade Zaradić najavivši klapu Sv Mihovil Proložac i intoniranje Lijepe naše. Pozdravio je sve nazočne i najavio načelnicu općine Anitu Nosić koja je nabrojila sve urađeno u prošlom vremenu radaopćine, a i što se planira uraditi. Značajni dijelovi su izgradnja lokalnih putova među zaseocima koji se mogu koristiti i kao protu-požarni, donacije domu zdravlja Lovreć, vatrogascima, pomaganje mladim bračnim parovima stvarajući im uvjete za ostanak u Lovreću i jedna stavka koja mi je zapela za uho, a odnosi se na pomaganje Dobrinčanima zbog radosne činjenice o velikom broju predškolske djece.

Još su govorili nekadašnji načelnik, a sada saborski zastupnik u Hrvatskom saboru Ante Babić i dožupan Splitsko-dalmatinske županije Ante Šošić koji slovi kao veliko uporište u županiji kada su u pitanju potrebe Imotske krajine. Sve se završilo ugodnim druženjem kada su se razmjenjivala iskustava i usklađivali planovi o suradnji za unaprjeđivanje uvjeta života kako u Zagori tako i u imotskom kraju.

Podijeli sa prijateljima!