Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

PRIČA O MUDROJ SOVI

Podijeli sa prijateljima!

Mudra 1

PRIČA O MUDROJ SOVI

U gradskoj knjižnici „Don Mihovil Pavlinović“ Imotski 8.12. u jutarnjim stima održana je promocija za odrasle i čitaonica za djecu slikovnice Priča o mudroj sovi, autorice Maje Punoš Rebić.


O slikovnici su sa stručnog gledišta govorile autorica Maja Punoš Rebić, Marija Jović, te prof. logoped Ivana Kujundžić. 
Uz slikovnicu je objavljena i skladba na tekst Maje P.R, istog naslova. Glazbu je radila Vanja Domazet, aranžman i produkciju Augustin Ago Kujundžić, pjeva Ana Đuzel.
Maja Punoš Rebić već duže vrijeme posjećuje odgojno obrazovne ustanove pričajući djeci priče o, prema njenoj mašti stvorenim likovima Mudroj sovi i Knjigomrzu, u kojoj snage odmjeravaju upravo spomenuti akteri- Mudra sova i Knjigomrz. Kako i sama Maja ističe, danas je vojska malih mudrih sova sve brojnija u borbi sa zločestim Knjigomrzom.
Priča u Mudroj sovi, stoga je i vrjednija i daleko šire prelazi kontekst, tek jednog u nizu dječjih štiva, jer zadire u znatnu ozbiljniju problematiku s kojom se danas suočavaju i roditelji i nastavnici i odgajatelji. Djeca skoro da i ne čitaju knjige zaokupljenim internetskim mamima što uzrokuje lošu kumunikativnost i siromašno izražavanje. Hoće li ovaj lijep i zanimljiv projekt naići na plodno tlo kod djece i potaknuti ih na čitanje tek će se vidjeti. Ovaj projekt je sigurno korak naprijed.

 

Mudra 2

Podijeli sa prijateljima!