Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

"Imotsko srce" i "Kairos" plasiraju tradicionalni imotski suvenir na Makarsko primorje

Podijeli sa prijateljima!

20190104 104835 

Imotska krajina i prošlu godinu zabilježila je rekordnu turističku sezonu. U osam općina Imotske krajine i gradu Imotskom proteklog ljeta zabilježeno je gotovo 10 000 pojedinačnih dolazaka sa ukupno 73 830 noćenja. I dok iznajmljivači zadovoljno trljaju ruke, a novoosnovana turistička zajednica "Imota" zadovoljno zaključuje prošlogodišnje rezultate već su započele pripreme za novu turističku sezonu koja bi po najavama stručnjaka trebala biti rekordna. 

 

"Spojiti ugodno s korisnim"- krilatica je najnovijeg projekta koji smo predstavili prije nekoliko mjeseci, a koji se ogleda u suradnji humanitarne udruge "Imotsko srce" te obrta za prozvodnju i trgovinu "Kairos". Naime, današnjim sastankom između predstavnica udruge "Imotsko srce",predsjednice Jadranke Brečić te Katice Ljubičić, voditeljice Dnevnih aktivnosti navedene udruge te Marele Vrljić, vlasnice obrta "Kairos" osmišljen je tradicionalni imotski suvenir koji bi se trebao naći na brojnim policama turističkih trgovina diljem Splitsko-dalmatinske županije, poglavito u trgovinama ovog obrta na Makarskom primorju. 

Idejno rješenje izradila je umjetnica i suradnica udruge Valerija Bjelobradić, a navedeni primjerci bit će dostupni već ovog ljeta u trgovinama "Kairos". Za pohvalu je napomenuti da će se prodajom suvenira pomoći najpotrebniji korisnici navedene udruge u cijeloj Imotskoj krajini.  

20190104 102145

Podijeli sa prijateljima!