Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Zabrana vjeronauka u Podbablju 1947. godine

sliak1 

Ratna zbivanja za vrijeme Drugog svjetskog rata na području župe Podbablje rezultirala su golemim gubitcima, a čak 326 župljanki i župljana sa teritorija ondašnje prostrane župe koja se dijelila na pet sela : Drum, Grubine, Kamenmost, Podbablje Gornje i Podbapski Zmijavci (Hršćevani i današnji dio župe Zmijavci) izgubili su svoje živote.

Više...

"Brdo ljubavi" razveselilo korisnike udruge "Imotsko srce"

49461806 1109194645922149 1972588701351411712 n 

Treću godinu zaredom vrijedni članovi udruge "Brdo ljubavi" okončalo je svoju, sada već tradicionalnu, humanitarnu akciju "Podbablju s ljubavlju" te su svojim prilozima prikupljanim od nekoliko dana prije Božića pa do Sveta tri kralja, razveselili mnogobrojne korisnike udruge "Imotsko srce". 

Više...

Iz povijesti Podbablja: Humanitarne predstave "Pijan na Božić" i "Suzana" (6.siječnja 2001.)

 20190106 190947 resized

Prelistavajući stare arhivske fotografije prošlog tjedna zakoračili smo u 2001. godinu i opisali ondašnji događaj "Živih jaslica" koji je navedene godine posebno plijenio svojom pozornošću.

Više...

Nova knjiga Dinka Aračića. "Marija u riječi Benedikta XVI."

 aracic marija benedikt 18 1

U izdanju knjižnice „Marija" dr. Dinko Aračić objavio je knjigu „Marija u riječi Benedikta XVI." Uvod je napisao fra Petar Lubina, a pogovor s. Valerija Kovač. 

Više...

Ljekovita aronija

 IMG 5447

U Park shopu u Imotskom oko Božića se održava sajam domaćih proizvoda i kućne radinosti. Jedan od izlagača je i Zdravka Galić iz susjedne Gorice. Zdravka nudi proizvode od ljekovite biljke aronije koju sama uzgaja.

Više...

33 zapisa o imotskom čoviku i pučkoj duši

Ago - Kamena gnjizda korice copy

Ovu 2018. godinu Podbablje portal okrunilo je godinu objavom knjige "Kamena gnjizda" Augustina Age Kujundžića.

Više...

Božićni župni listovi

imotski listovi 2018

Biblija veli: „Ne živi čovjek samo o kruhu, nego o svakoj riječi što izlazi iz Božjih usta.” (Mt 4,4) Tako za velike blagdane, uz bogatiju trpezu, valja štogod priuštiti i za dušu, a pisanu riječ donose tradicijski župni listovi. Objavljuje ih deset imotskih župa koje vode franjevci. Za mjesne župne blagdane ljeti se objave glasila Ričice (sv. Ivan) i Runović (Gospa Karmelska), a za Božić osam listova. Predstavimo ih ukratko (do ruku mi još nije stiglo najstarije vinjansko Tomislavljevo).    

Više...

ODRŽAN JE KONCERT VESELIMO SE BOŽIĆU

Drum konc 1

ODRŽAN JE KONCERT VESELIMO SE BOŽIĆU

U Drumu u crkvi Sv Ante, održan je koncert božićnih pjesama u izvedbi dalmatinskih klapa. U subotu 22.12. navečer župljane Podbablja su pjevanjem razgalili: Crkveni zbor Sv Luke Podbablje, klapa Galluna – Imotski, klapa Đeloze – Srinjine, Klapa Neviste – Imotski, klapa Kolura – Split i na kraju klapa Sv Mihovil Proložac.

Više...

Imotski: U nedjelju klapski koncert "Radujte se narodi"

 radujtesenarodi koncert

U organizaciji Kulturne udruge "Pismo moja" iz Imotskog te Franjevačkog samostana u Imotskom ove nedjelje u župnoj crkvi Sv. Franje održat će se tradicionalni veliki klapski koncert "Radujte se narodi". 

Više...

„Ne zaboravi se smijati“ Nikole Kujundžića

Kujundžić nikola Smijeh

Dr. sc. Nikola Kujundžić, dugogodišnji profesor na Farmaceutskom fakultetu u Zagrebu, rođen 1948. u Ivanbegovini, objavio je više knjiga iz oblasti farmacije i medicine te priredio više pučkih ljekaruša, i sam tragač za prirodnim lijekom od biokovskih trava, u svojim je umirovljeničkim danima počeo objavljivati humoreske s vedrim uspomenama iz svog djetinjstva i mladenaštva. Nedavno ih je ukoričio u knjigu „Ne zaboravi se smijati“ koju je objavila zagrebačka Fitofarmacija. Opsežna knjiga (300 stranica) bit će predstavljena u četvrtak, baš na blagdan sv. Nikole 6. prosinca 2018. u dvorani Školske knjige, Masarykova 28, III. kat, u Zagrebu u 18 sati.

Više...

Stranica 1 od 28

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »