Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Još nekoliko dana za prijave projekata udruga u općini Podbablje

 DSC2174

Općina Podbablje na svojim službenim stranicama objavila je Javni poziv za prijavu programa, projekata i manifestacija namijenjenih zadovoljavanju javnih potreba u društvenim djelatnostima istoimene općine za iduću godinu. 

Više...

KUŠU "Cista Velika" obilježava godišnjicu stradanja Vukovara i Škabrnje

 vukovar cista

Kulturna umjetnička i športska udruga Cista Velika ove subote 17. studenoga u 19 sati u Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića u svom mjestu organizira prikazivanja filma Nikole Kajkića OVČARA NEISPRIČANA PRIČA.

Više...

Nova knjiga Dinka Aračića

dinko aracic

Drugi svezak Biblioteke posvećujemo fra Karlu Baliću, orijaškom liku franjevca Provincije Presvetog Otkupitelja. Knjigu je napisao Dinko Aračić.

Više...

Zanimljivo i prevratničko štivo o stećcima i prapovijesti

Nikolić Domagoj - ILIRIJA sveta zemlja

Domagoj Nikolić: ILIRIJA - SVETA ZEMLJA - Stećci i autohtonost, Zagreb, 2018.

Još jedno imotsko pero ukoričilo je svoje publicističke i istraživačke tekstove. Domagoj Nikolić u nakladi zagrebačke kuće Teledisk objavio je knjigu „Ilirija – Sveta zemlja – Stećci i autohtonost“ kojom daje svoje tumačenje povijesti ljudske civilizacije, od brončanog doba do srednjovjekovlja, na „tamnim mjestima“ gdje službena znanost još nije dosegnula konačne odgovore na pitanja ljudskog iskona. 

Više...

Izabrane pjesme Ivana Bitange Šujana

bitanga žrvanj web
Naklada Bošković Split i Ogranak Matice hrvatske iz Podstrane objavili su dvanaestu zbirku stihova Ivana Bitange Šujana "Žrvanj". To je izbor stihova iz prethodnih zbirki koji će biti predstavljen 6. studenoga 2018. u 18 sati u područnoj knjižnici Marka Marulića (kod Općine Podstrana, Trg Franje Tuđmana 3), te 24. studenoga u 19 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Imotskom. Kao pogovori u knjizi su tiskani tekstovi Zlatka Tomičića, Petra Gudelja, Mare Pezo, Ivice Šušića i Mladena Vukovića, a portret autora nacrtao je Augustin Kujundžić. Prenosimo tekst Ivice Šušića.
Više...

Pred gotovo prepunim kinom u Imotskom predstavljen "Mit o Jasenovcu"

mit1 

U organizaciji Koordinacije braniteljskih udruga s područja Imotske krajine jučer je u imotskom kinu predstavljen film i knjiga "Mit o Jasenovcu" čiji je autor Roman Leljak. Usprkos ružnom vremenu kino dvorana je bila puna gotovo do posljednjeg mjesta. 

Više...

Asanaginica - najpoznatija imotska narodna pjesma

BAKOTA - Asanaginica iz Zabiokovlja

Nakladnička kuća "Imotska krajina" objavila je kao 46. naslov u knjižnici Ta Imota knjigu "Asanaginica iz Zabiokovlja" dvojice autora Stipana Bakote i Mladena Vukovića, kojom se ta naša najpoznatija narodna pjesma u svijetu upiše u registar hrvatske nematerijalne baštine. Pozivajući se na opsežnu literaturu, Stipan Bakota ustvrđuje da su dvori Asanage Arapovića bili na zagvoškom području (ondašnja Gorska Župa) i da je pjesma o nesretnoj muslimanskoj obitelji spjevana u Zabiokovlju na hrvatskom jeziku i zapisana na bosančici.

Više...

Pjesme „O starini snivam“ Ante Biočića

biočić ante-o starini

U nakladi Imotske krajine, kao 46. naslov u knjižnici Ta Imota, objavljena je prva knjiga stihova „O starini snivam“ narodnog guslara i diplara Ante Biočića. Rođen je u svibnju 1934. godine u Runoviću i od dida je naslijedio gusle i pismu, kako sam opjeva u kratkoj autobiografskoj pjesmi o sebi.

Više...

Iskreni ljubavni stihovi Anice Kujundžić

Anica Kujundžić korice

U nakladi Imotskog ogranka Matice hrvatske tiskana je knjiga ljubavnih stihova „Čarolija zalutalog pogleda moru“, prva zbirka Anje Kujundžić (djevojačko Rudež), rođene 28. kolovoza 1987. godine u Imotskome. Odrasla je u obitelji kao drugo  od četvero djece. Osnovnu i srednju školu završila je u Imotskome. Nakon završetka srednje škole udala se i postala majka troje djece. Živi u Pločama. Pisati je počela iz hobija. Anja je jedna jako osjećajna i osjetljiva osoba što se može vidjeti iz njezinih stihova. Osim pisanja voli prirodu i more, a ime Anica uzela je kao umjetničko ime.

Više...

PREMINUO UMJETNIK VLADIMIR DODIG TROKUT

Dodig Trokut

PREMINUO UMJETNIK VLADIMIR DODIG TROKUT

U sedamdesetoj godini života umro je porijeklom Imoćanin Vladimir Dodig Trokut, ugledni hrvatski likovni umjetnik, sakupljač umjetnina, galerist, arhivist, filmski umjetnik, donator, mistik i osnivač prvog svjetskog Anti-muzeja.

Više...

Stranica 1 od 27

 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »