Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Uspješno organiziran još jedan Grubinjski krnjeval! Glavni krivac autobus za Frankfurt!

Podijeli sa prijateljima!

mackare15

Nakon uspješno organiziranog malonogometnog turnira zatim jednako tako uspješnog turnira u biljaru te brojnih uspješnih akcija od vrijedne ekipe iz ŠD Grubine nije se mogao očekivati ništa manje uspješano organiziran tradicionalni Grubinjski krnjeval. 

 

Nakon što je nekoliko zaljubljenika u pokladne običaje prije nekoliko godina odlučilo obnoviti tradiciju Grubinjskog krnjevala, započela je ova vrijedna tradicija koju je spremno prihvatilo vodstvo Športskog društva Grubine koje se baš kao i nekoliko zadnjih godina potrudilo da njihov krnjeval bude doista poseban.

Mnoštvo raznolikih maski, vozila koja su sudjelovala u krnjevalskoj povorci te ovogodišnji krnjeval koji je utjelovio sva zla s kojima se ovdašnji puk susreo zadnju godinu dana- bijeli autobus za Njemačku, točnije za Frankfurt simbolizirajući svakodnevni egzodus naših sumještana u "autobusu bez povratne linije".

Nakon povorke uslijedio je ples pod maskama, a poslije toga i spaljivanje krnje- glavnog krivca za sve nedaće Grubinjana.

Kratki komentar cijele manifestacije sažeo nam je Branimir Jonjić, predsjednik ŠD Grubine te alfa i omega svih društvenih događanja u Grubinama, koji nam je kazao: "  Kao i svaki Grubinjski krnjeval tako je i ovaj ispunio svoju misiju i bit održavanja, a  to je da se naša mladost i starost malo proveseli u miru i zabavi". 

Kasnije je dodao: "Ove godine išli smo s malo drukčijim konceptom pa smo tako imali ples uz glazbu uživo što se pokazalo kao odlican potez. Kada pogledate ove sve divne maske i nasmijanu dječicu, ne preostaje vam ništa nego se već sada okrenuti prema slijedećem krnjevalu koji ce zasigurno opet donijeti nesto novo"- zaključio je Jonjić. 

Na kraju se zahvalio svima koji su doprinijeli da navedeni događaj bude organiziran, a na poseban način općini Podbablje, Foto Polo, Mjesnom odboru Grubine, Mariju Jonjiću "Cvajteriću" te glazbenoj grupi "Infinite". 

Fotografije: Foto Polo

Podijeli sa prijateljima!