Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Ovogodišnja Međunarodna smotra folklora u Drumu održat će se 24.lipnja

Podijeli sa prijateljima!

  DSC2174

Članovi Kulturno-umjetničkog društva "Bijele ruže" iz Podbablja zajedno sa članovima Organizacijskog odbora za proslavu sv. Petra iz Druma počeli su s pripremama za ovogodišnju, četvrtu po redu, međunarodnu smotru folklora. 

 

Međunarodna smotra folklora koja je nakon tri godine uspješne organizacije postala svojevrsnim uvodom u proslavu blagdana sv. Petra, koji se slavi kao zaštitnik Druma i suzaštitnik župe Podbablje, kako i priliči održat će se u subotu prije blagdana 24.lipnja, a prema riječima tajnika KUD "Bijele ruže" Borisa Kukulja ove godine nas očekuje rekordan broj sudionika.

Josip Šerić, predsjednik Organizacijskog odbora za proslavu sv. Petra kazao je kako je iznimno sretan što se i ovogodišnja Međunarodna smotra folklora održava pod pokroviteljstvom predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović i uz punu potporu Splitsko-dalmatinske županije koja je ovaj vrijedan događaj prepoznala kao značajni turistički događaj u Imotskoj krajini. Prema riječima Šerića i ove godine uoči blagdana sv. Petra očekuje nas niz kulturnih i športskih manifestacija o čemu će odlučiti Organizacijski odbor na sjednicama koje će se intenzivirati idućih tjedana.

Ovogodišnju proslavu sv. Petra začinit će i blagoslov velebnog kipa zaštitnika koji će krasiti Fratrovu ogradu, a rad je umjetnika Ivice Tolića.   

Fotografija: Boško Ćosić

Podijeli sa prijateljima!