Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Druminjani pozivaju na feštu povodom sv. Petra uz nastup grupe "Moć tišine"

Podijeli sa prijateljima!

moctisine

Organizacijski odbor za proslavu sv. Petra iz Druma u suradnji sa Župnim uredom Podbablje pobrinuo se da i ovogodišnja fešta povodom blagdana njihovog zaštitnika sv. Petra, koji se slavi i kao suzaštitnik župe Podbablje, bude primamljiva za sve poklonike kulturno-umjetničkog programa.

 

U predivnom prirodnom ambijentu Fratrove ograde i ove godine nas očekuje mnoštvo događanja koja počinju već ovu subotu 24.lipnja kada je na rasporedu Međunarodna smotra folklora koja se održava pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović i supokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije. Navedena smotra okupit će oko 220 sudionika iz mnogih krajeva Hvatske i susjedne Bosne i Hercegovine.

Nakon toga sve posjetitelje očekuju i vrhunska sportska uzbuđenja u obliku tradicionalnog malonogometnog kupa općine Podbablje. U dosadašnjim natjecanjima Ivanbegovina je rekorder s tri titule dok Grubine imaju dvije titule i opasno konkuriraju i za naslov ovogodišnjeg prvaka dok domaćini iz Druma imaju jednu titulu iz sraza u prvom finalnom dvoboju kada su pobjedili svoje susjede s Kamenmosta.

Osim toga, posjetitelje očekuje i vrhunska predstava, veliki vatromet te nezaobilazna "Seoska olimpijada", a kruna svega bit će nastup grupe "Moć tišine" na blagdan sv. Petra. Ovogodišnje svečano misno slavlje povodom blagdana predvodit će fra Kristian Stipanović, gvardijan iz Imotskog, a tijekom mise bit će blagoslov 2 metra visokog i 400 kg teškog kipa sv. Petra koji je rad umjetnika Ivice Tolića iz Ernestinova.

Podbablje Portal je medijski pokrovitelj navedene manifestacije, a o cjelokupni program bit će dostupan na našem portalu!   

Podijeli sa prijateljima!