Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

U subotu Drum ugošćuje 220 folkloraša

Podijeli sa prijateljima!

 DSC2174

I ovogodišnji blagdan sv. Petra u Drumu svečano će se obilježiti višednevnim kulturno-športskim manifestacijama od kojih je prva na rasporedu već u subotu 24.lipnja kada će se u Fratrovoj ogradi okupiti 220 folkloraša iz mnogih mjesta Hrvatske i susjedne Bosne i Hercegovine. 

 

Ovogodišnja četvrta po redu međunarodna smotra folklora započet će svečanim misnim slavljem koje će u 19 sati u crkvi Sv. Ante u Drumu predvoditi mjesni župnik fra Nedjeljko Čarapić, a nakon toga kreće mimohod prema Fratrovoj ogradi gdje će se održati prigodna četvrta po redu Međunarodna smotra folklora-Drum 2017. koja se i ove godine organizira uz pokroviteljstvo predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i supokroviteljstvo Splitsko-dalmatinske županije.

Prema riječima tajnika KUD "Podbablje" Borisa Kukulja ove godine osim domaćeg kulturno-umjetničkog društva imat ćemo prilike gledati i naše susjede iz KUD "Dikovača" iz Zmijavaca, KUD "Rus Novae" iz Runovića te folkloraše iz Dicma, Travnika, Kiseljaka, Omiša zatim KUD "Zrinjski" iz Brodskog Stupnika. 

Kako doznajemo od predsjednika Organizacijskog odbora Josipa Šerića idućih dana nas također očekuje mnoštvo kulturno-športskih uzbuđenja. Tako će se odigrati i tradicionalni nogometni Kup općine Podbablje te Seoska olimpijada, a za kulturni program bit će zaduženi prijatelji iz Ivanbegovine koji će u svojoj maniri i ove godine odigrati još jednu svoju predstavu. Višednevna događanja završit će velikim vatrometom i glazbenim nastupom grupe "Moć tišine". 

Fotografije: Boško Ćosić

Na fotografijama: Prošlogodišnja Smotra folklora 

Podijeli sa prijateljima!