Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

"Veronikin rubac" sutra u Drumu

Podijeli sa prijateljima!

rubac

Dan uoči blagdana sv. Petra u srijedu 28.lipnja na prigodno uređenoj pozornici u predivnom prirodnom ambijentu Fratrove ograde održat će se kazališna predstava "Veronikin rubac" u izvedbi dramske udruge Proložac. 

 

Autor predstave je fra Ante Marić, redatelj Marijan Grbavac, a za scenografiju se pobrinuo Tihomir Grabovac, a početak je zakazan za sutra u 21:15 sati te je za sve posjetitelje ulaz slobodan. Podsjetimo, protekle godine ova predstava je, uz dobro uvježbanu mladu glumačku ekipu te iznimno upečatljive scenske kostime, oduševila mnogobrojnu publiku.

Posebno su se istaknule Mila Knezović u ulozi djevojčice Estere i Ana Šerlija u liku Veronike. Kostime u drami potpisuje Vesna Ujević. Oblikovatelji svjetla i tona su Hrvoje Garac i Josip Župić, a u predstavi glume: Ante Knezović, Miro Matić, Marijan Grbavac, Antonija Grabovac, Ana Šerlija, Tatjana Meter i Mila Knezović.

Duhovna drama Veronikin rubac sastoji se od četiri dijela.

U prvom činu je dočaran susret Veronike (Ana Šerlija) i Šimuna (Ante Knezović) koji su radosno govorili o svojim susretima s Isusom, dok im se u drugom dijelu priključuju apostol Ivan (Miro Matić) i apostol Petar (Marijan Grbavac) kojima Marija Magdalena (Antonija Grabovac) donoseći radosnu vijest o praznom grobu i Kristovom uskrsnuću. U trećem dijelu pojavljuje se majka Judita (Tatjana Meter) i njezina slijepa djevojčica Ester (Mila Knezović) koja sanja san kako je progledala dotaknuvši Veronikin rubac. Dok Ester svojoj majci Juditi pripovijeda taj znakoviti san o Golgoti, Kalvariji, o čovjeku slična svome ocu, kojemu jedna djevojka rupcem briše krvavi znoj s lica i potom ga njoj šalje kako bi progledala. U taj tren stiže u njihovu kuću Šimun Cirenac, kojega djevojčica moli da joj pronađe Veronikin rubac.

Posljednji, četvrti dio govori o susretu Veronike koju dovodi Šimun Cirenac i slijepe djevojčice Ester (Mia Knezović) koja dodirivanjem rupca progleda.

 

Podijeli sa prijateljima!