Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Veronikin rubac

Podijeli sa prijateljima!

IMG 6520

Uoči blagdana sv. Petra u Drumu, prološki glumci amateri u prirodnom ambijentu, na lijepoj šumskoj pozornici Pratrove ograde, prikazali su duhovnu priču fra Ante Marića, o Veronikinu rupcu.


Priča i počinje pričom koju je u ovoj prigodi plijeneći pozornost gledatelja izveo Marijan Grbavac Mirić, što i treba u ovakvim prigodama za smirivanje i sjedinjenje pričljive, nemirne, publike sa predvidivim mirnim nizom duhovnih scenama obojenih svjetlom i obogaćenih zvučnim efektima.
Antonija, Ana, Ante, Tatjana, Mila, Marijan, Miro, davši više akcenta na mimiku i gestikulaciju rukama dočaravali su dodatnu sliku mimo one kuju publika trenutno vidi, budeći publici maštu za stvaranje njihovog osobnog viđenja cijele priče. Veliko čudo iz priče, ozdravljenje slijepe djevojčice dočaralo nam je malo čudo Mila Knezović. Cijelu priču sa svjetlom u mraku i otpjevanom pjesmom "Milost" zaključila je Tea Leko. Scena jednostavna sa biblijskom kostimografijom u izradi Vesne Ujević .
Možda je nedostajalo u nekim dijelovima malo agresivnosti, ljutnje, otvorene kritike, napetosti u glasovima ali, ali... sto ljudi, sto ćudi.
Proložani sa ovom predstavom nastavljaju svoj izuzetno vrijedan kazališni rad, pa i ne začuđuje niz nagrada koje redovito dobivaju u jakoj konkurenciji hrvatskog amaterskog kazališnog miljea .
Domaćini Druminjani su do u najsitnijim detaljima sve držali pod kontrolom dajući tako prostora za uživanje i publici i glumcima.

 

Tekst: Ago Kujundžić

Fotografije: Dario Vrljić

Podijeli sa prijateljima!