Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Vinyl zvuk još živi

Podijeli sa prijateljima!

vinil najnovija

Već drugu godinu ekipa entuzijasta pod nazivom Magic Time Vinyl Festival, u okrilju rijeke Vrljike, u starom mjestu Perinuša, uspijeva vratiti čarobni zvuk glazbe sa vinyl ploča koje su davnih osamdesetih izbačene iz standardne upotrebe.


Ovim događajem se ne vraća samo zvuk već i drage uspomene raznim generacijama koje su uz taj zvuk pjevale, plesale, zaljubljivale se i stjecala nova znanja. Vraća onu čvrstu vezu uha, srca i pokreta, vezu sa onim dragim i vrijednim duboko ucrtanim u čovjeka baš kao što je zapis na tim čarobnim pločama.
Sam ambijent u kojem se festival održava ne može biti bolji jer podsjeća na velika glazbena okupljanja poput Neshville-a i raznih drugih glazbenih okupljanja koji se pamte i prepričavaju.
Ovo je prilika za sve one generacije koje će ovaj događaj ( festival ) iskoristiti kao svojevrsni vremeplov za povratak unatrag, a i mlade generacije uvesti u neuništivi kult duge vladavine vinyl zvuka cijelim svijetom i kako bi se odmakli barem na dvije noći od digitalne glazbene produkcije.
Neću reći da je vinyl zvuk ovom manifestacijom oživio već da je ona dokaz kako ovaj zvuk živi i živjet će svim svojim čarima koje su opijale generacije i generacije do dana današnjeg.
Magic Time Vinyl Festival se održava 28. i 29. 7 na Perinuši.

 Ago

Fotografija: Veljko Tolić

Podijeli sa prijateljima!