Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Sinoć Woodstock na Vrljici, večeras ulični svirači u Imotskom

Podijeli sa prijateljima!

received 10212340967833557

U punom je jeku i ovolitnje nadmetanje tko će više, bolje i što interesantnije nešto organizirati. Nagomilalo se događanja što sportskih, što kulturnih, boli glava.

Glumci u Zagvozdu su malo pali u sjenu, Imotska sila mahnu kroz ulice grada, klapska druženja zalelujaju najviše kroz crkve, vatrometima se finiširaju seoski nogometni turniri, folklor i folkloraša moreš srist i u Park&shop-u, promocije knjiga i pokoji dernek. Da je to nekako razgodit more bit bi čeljade i stiglo štogod pogledat, nego sve zbit u dvi-tri nedilje dana, od Gospe do Gospe ( od Gospe od Karmela do Velike Gospe).
Prošla su evo i dva dana Magic Time Vinyl Festivala, na kom su se izredali Disc Jockey-i, iglom birajući vječne hitove na starim, a i prastarim pločama. Što se više spuštala noć sve više se svita okupljalo na livoj i desnoj obali rike Vrljike u mistu Perinuša, čije će ime zasigurno jako zazvoniti u ušima ljudi i dalje nego se mislilo. Ladnu vodu Vrljike i dva tabora, primošćivao je montažni most od građevinarske skele neka se zna da imoćani nisu zapostavili građevinarstvo. Most je ove dvi noći primošćiva ladnu vodu, a glazba generacijske udaljenosti i nesuglasja. Ne znan kako vi al ja san siguran kako je glazba najveće svicko čudo. Za glazbu ne postoje dobne nit generacijske granice, pogotovo međudržavne i ne tribaš znat strane jezike, ajlavju, krejzi i šit se kaže digdi dođeš.
Na Vrljici je sve podsjećalo na davni Woodstock pomalo i na negdašnje dernečenje. Nedostajalo je plesni bravura. Stariji ili su zaboravili plesat ili se stide sami sebe, a mladi izgleda nisu ni naučili.
Neki su slušali ploče, većina pila pivo i pripiznavala jedni druge, bacili koju besidu, i to je to, iako je kako Tomo radijski kaže morala ovo bit Ultra za đuturume koji su tribali pokazati kako se zabavlja uz bučnu glazbu.
Druga godina Magic Time Vinyl Festivala, dala je vidljive pomake u organizacijskom dijelu pa se nadati kako će i posjetitelji ubuduće pripoznati ovo događanje u pravom smislu i dati dio sebe, a ne samo prošetati uz Vrljiku.
Večeras svi putovi vode u Varuš, Imotski ili ti grad na gori, di će se već od pridvečernji sati održavati Imota Family Daj, u kojem nastupaju: Sick Swing Orchestra, Jelena Znaor – Hoopnotic Therapy, Small House Brown, SCKH Montaža trupe, kreativna radionica za djecu i odrasle i neizostavno iće i piće.
Živi bili pa vidili.
Ago

 

Podijeli sa prijateljima!