Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Večer veselog stroja u Krivodolu

Podijeli sa prijateljima!

received 10212419733962661

Kulturna udruga Ujević, i ovu godinu nastavlja svoj ljetni program. Održana je večer veselog stroja, večer humora, glazbe, šaljive poezije, jela i pića. Večer je uz Vesnu Ujević, pozdravom otvorio donačelnik općine Mate Matković.


Na večeri je predstavljena knjiga , roman Ivana Raosa Prosjaci i sinovi, u nakladi virme Matan und jarananen. Uz napomenu kako bi svaki Imoćanin trebao imati ovu Knjigu uz svoje uzglavlje, knjigu je predstavio Hrvoje Lončar pročitavši nekoliko misaonih citata iz knjige i predgovor:
PREDGOVOR
Kada je Ivan Raos pisao ovaj roman sigurno nije zamišljao svoj rukopis u nekoj zaboravljenoj polici ili datoteci. Iako je Vrdoljak snimio epohalnu seriju sa izvrsnom glumačkom postavom koju smo svi više puta gledali, moć pisane riječi ipak ima svoju snagu i ljepotu.
Dok se raosovi nasljednici dogovore oko autorskih prava, skupina zaljubljenika u Raosova djela se odvažilo iskoristiti prednosti modernih tehnologija i u „Pezinoj garaži" je otisnula ovaj roman za svoj vlastiti gušt.
Svrha ovog izdanja je uživanje u pisanoj riječi velikog Raosa, bez namjere za zaradom i komercijalizacijom (iako to zvuči čudno za Imoćane).
U iščekivanju novog izdanja poslužit ćemo se ovim uratkom.
Neka bude melem za oči i dušu za sve Imoćane i ljubitelje Raosovih djela.
Unaprijed se ispričavamo za greške koje se mogu pojaviti u ovom izdanju, jer je ovo amatersko djelo.
Matan und jarananen gmbh.
Svoje šaljive stihove ove godine u kraćem izdanju čitala je Ana Ujević dok je Nenad Glavaš oduljio sa svojim psikološkokompliciranim razmišljanjima, opleti ožeži, o Biokovi, suncu, moru, prožeto tečnim podbabskim dijalektom zapakirao u ljekovite trave. Nenad je sve iznenadio i niko nije razumio što je pjesnik htio reći, a i svraha ove noće je baš ta.
Ostali dio noći su upotpunili članovi Magic Time Vinyl Festivala, puštajući glazbu sa ploča. Sve se začinilo gulašom i špagetima bolognese.
Ago

 

Podijeli sa prijateljima!