Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Ganga na svom mistu

Podijeli sa prijateljima!

received 10212463585898932

U sklopu 22. memorijalnog malonogometnog turnira i obilježavanja sjećanja na hrvatskog branitelja Milana Trutina Šilju, na trgu Milana Trutina Šilje ispred škole u Podbablju gornjem, tradicionalno je održana i Večer gange.

 

Predsjednik ŠD Podbablje Gornje, Mate Buljan Bili, nakon pjesme sa razglasa Imotski sokolovi, pozdravio je sve gangaše, mještane i goste sa željom neka se i dalje nastavi promicati kako sjećanje na hrvatske vitezove, tako i gangu.

Zato i je ova noć i uvrštena u ovaj športski memorijalni program.

Ganga je noćas došla na svoje, u Podbablje Gornje, di se sa gangon rađa, vinčaje i umire. U misto di i dite prije zapiva gange nego li progovori, neviste i sekrve se gangon svađaju i mire, muškarci gangon žene faćkaju konobe krste i vino kušaju. Ganga sve zakone ruši i bolje od sapuna pere i obraz i uši.

Ni bura naša imotska nije mimoišla ovu večer već je i ona zagangala priko brda Babe kvarit frizure divojkama i raznosit milozvuke gangaške niz dolinu prema Osoju. Ta nepozvani domaći gost natra nas je pri Gospoinu u duge gaće i rukave. Ko se nije dobro obuka u sri lita je naladu navuka.

Gangalo se, ilo i pilo. S gangon je počelo i završilo. Udruga je podijelila zahvalnice sudionicima sa pozivom neka i dogodine dođu.

Ago

Foto:Veljko Tolić

Podijeli sa prijateljima!