Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Štivo za pobjeđivanje teškoća

Podijeli sa prijateljima!

 Ujević Darko

NOVA KNJIGA DARKA UJEVIĆA

Sve brži ritam suvremenoga života, tehnološke novotarije koje nas međusobno otuđuju, egzistencijalni stresovi u poslovnom, obiteljskom i uopće egzistencijalnom životu narušavaju nam mentalno i duševno zdravlje pa mnogi sve češće traže uho psihologa ili pouzdanog prijatelja koji će Vas imati vremena (i živaca) saslušati i podijeliti s vama nemire, nespokoje i dvojbe.

U tome se svatko može pomoći i „sam svoj majstor“ štivom, sve popularnijom literaturom za samopomoć.

 

Takve zapise počeo je ukoričavati i dr. sc. Darko Ujević sa zagrebačkog Sveučilišta, koji je objavio i šesti naslov s meditativnim promišljanjima o svijetu u nama i oko nas. Knjiga „Plemeniti trag“ u izdanju tvrtke D.K.M. iz Zagreba u dvanaest poglavlja daje niz savjeta i poticaja za razmišljanje kako usustaviti svoj život i krenuti stazama samopouzdanja i unutarnjeg duhovnog nemira. Svakodnevna lagana i ugodna tjelovježba (ili 45-minutno šetanje), kvalitetno i mirno disanje, uravnotežena prehrana i komunikacija četiri su, po autoru, preduvjeta za spoznavanje i predstavljanje svojih umijeća i stvaralačkih sposobnosti. Ujević čitatelju nudi niz metoda koje razvija korak po korak, kako bi čovjek obojio svoju svakodnevicu duhovnim mirom, vedrinom i pozitivizmom. Snovi, želje, snažna vjera, iskreni pozitivni napor je jedinstvena formula za postizanje velikih djela i rješavanje brojnih teškoća – poručuje autor, koji se poziva na misao svete Tereze Avilske: „Zdravlje tijela je zdravlje duše. Sa svojim tijelom postupaj ljubazno, da ti duša rado prebiva u njemu.“

Dr. sc. Darko Ujević redoviti je profesor na Tekstilno-tehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. Za svoj znanstveni, pedagoški i sportski rad dobio je više društvenih i javnih priznanja. Objavio je 10 sveučilišnih udžbenika, 25 znanstvenih poglavlja u knjigama, preko 200 znanstvenih, stručnih i preglednih radova s pozvanim predavanjima. Sudjelovao je na značajnim međunarodnim znanstvenim skupovima. Član suradnik je Akademije tehničkih znanosti Hrvatske i član Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Bio je dekan Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu u dva mandata. Svoj uspješni znanstveni, nastavni i sportski rad autor nadopunjuje i sa spisateljskim radom. Knjige sa životnom i meditativnom tematikom: Put izazova, Rythm of life, Radosne misli, Pismo majci, Dobar osjećaj te najnoviju Plemeniti trag. Knjige su vrlo dobro prihvaćene od javnosti i rado čitane. Njegova monografija o imotskim teakwondo borilačkom klubu Tajna kluba šampiona doživjela je čak četiri izdanja. Prof. dr. se. Darko Ujević glavni je urednik Znanstveno-stručnog savjetovanja Kulturno nasljeđe Ujević, uoči kojega se objavi i zbornik radova, a tako će biti i za četvrti bienalni skup koncem ovogodišnjeg rujna, za blagdan sv. Mihovila u Krivodolu.

Ujević Darko Plemeniti trag

Podijeli sa prijateljima!