Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Predstavljanje knjiga Zvonka i Ilije Kutleše u Berlinu

Podijeli sa prijateljima!

kutleša zvonko nU suorganizaciji Odjela za kulturu Ministarstva vanjskih poslova Republike Hrvatske, u petak 20. listopada 2017. u klubu Hrvatske zajednice Berlin (Karl Marx str. 204-206) u Berlinu (Njemačka) bit će predstavljene knjige dvojice hrvatskih branitelja - "Kutleše kroz povijest" profesora Zvonka Kutleše te zbirke stihova "Nagni se naprijed" i "Ptica u kamenu" Ilije Kutleše.  

 

Zvonko Kutleša u vlastitoj je nakladi objavio knjigu KUTLEŠE KROZ POVIJEST. Prema predaji, Kutleše vuku podrijetlo od plemena Anići iz Grabove Drage u Hercegovini, a u Buško blato, Vinjane i Cistu Veliku dolaze nakon oslobođenja od Turaka, mletačka ih vlast u župnim knjigama upisuje kao Coutllecha, Cutlesich, Kargich... Uz kratku povijest vinjanskog kraja i spomene svih poznatih Kutleša, fotografije iz zaselka, knjizi su priloženi i prikazi devet obiteljskih stabala Kutleša koji su potekli od doseljenika Andrije Anića. 
Zvonko Kutleša je rođen 1949. u Imotskom, radio je kao profesor matematike u zadarskom kraju, zatim se uključuje u Domovinski rat, kada je i ranjen, umirovljen je kao hrvatski ratni vojni invalid. Živi u Sukošanu, bavi se poljoprivredom i piše.
Podijeli sa prijateljima!