Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Podbablje Portal priprema božićni CD

Podijeli sa prijateljima!

IMG 7987

Uoči ovogodišnjeg Božića svjetlo dana trebao bi ugledati prvi nosač zvuka pjesama božićnog karaktera u nakladi Podbablje Portala koji je ujedno uvod u tradicionalne predbožićne koncerte "Veselimo se Božiću" koji bi se trebao održati 21.prosinca u Drumu te "Ususret Božiću" koji je planiran za petak 22. prosinca u Poljicima. 

 

Uz punu potporu župnika župe Podbablje fra Nedjeljka Čarapića i župnika župe sv. Ane u Poljicima don Petra Čondića, proteklih dana započele su intenzivne aktivnosti na pripremi prvog nosača zvuka u nakladi Podbablje Portala na kojem će nastupiti mješoviti zborovi župa Podbablje i Poljica te dječji zbor župe Podbablje, klapa sv. Mihovil iz Prološca te još nekoliko solista i izvođača sa područja Imotske krajine. 

Za vrijeme snimanja koje je pedantno odradio naš Ago Kujundžić, svestrani umjetnik i glazbenik u čijem je studiju nastao i prvi CD sa područja Podbablja na kojem su skladbe tradicionalnog kantanja za Veliki petak, zatekli smo djecu iz Dječjeg zbora župe Podbablje, a potom i njihove starije kolege iz Mješovitog pjevačkog zbora ove župe. 

Djeca će se na CD-u predstaviti pjesmama " Gloria in Excelsis Deo" i " Božićne svijeće", a članovi Mješovitog zbora župe Podbablje tradicionalnom pučkom pjesmom "Veselje ti navješćujem", "Pastorella", "O, pastiri čudo novo" te "Pristupite vjerni". Sviranje i pripremu ovih zborova izvršila je njihova voditeljica Marela Vrljić. 

Snimanje CD-a nastavlja se i idućih dana, a o svim detaljima o prvom nosaču zvuka u našoj nakladi bit ćete upoznati putem vašega Podbablje Portala. Dotad, pogledajte kako je bilo na snimanju.  

Podijeli sa prijateljima!