Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Nova knjiga Ivana Bitange Šujana

Podijeli sa prijateljima!

sujan knjiga 

Ovih dana iz tiska je izišla 11. knjiga imotskog i runovićkog pjesnika Ivana Bitange Šujana (1959.) pod nazivom "Brzacima sna". U predgovoru knjizi književnik i suradnik našeg portala Mladen Vuković zapisa da "ovom malom kolajnom intimističkih i socijalnih pjesama Ivan Bitanga Šujan osvježio je prinos i suvremenoj hrvatskoj kršćanskoj poeziji".

 U tridesetak pjesama kratke forme, koliko sadrži zbirka, pjesnik se obraća svojoj Imoti, rijeci Vrljici, Biokovu, Mračaju, ali i nekim svojim prijateljima među kojima su i oni koji više nisu živi. Svoju Imotu doživljava kao "more tuge". Nije ga mimoišla ni socijalna problematika na hrvatskim prostorima iako radi kao bankarski službenik pa tako piše i o slavonskom Hrvatu koji iseljava u Irsku iako ima sto jutara zemlje. Česta su mu tema ljubav, ljepota i čistoća misli u stvaranju novog svijeta. Vrlo pohvalno o pjesniku i njegovoj 11. knjizi pišu i dvoje ocjenjivača Mara Pezo te Tomislav Marijan Bilosnić.

Knjigu je ilustrirao Augustin Kujundžić a bit će predstavljena u subotu 9. prosinca 2017. godine u 19 sati u maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Imotskom.

Podijeli sa prijateljima!