Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Izložba zadarskog liječnika Stipana Kujundžića

Podijeli sa prijateljima!

received 10213433143177258

U sklopu Krševanovih dana kršćanske kulture, u petak, 15. prosinca s početkom u 18 sati u Gradskoj loži održat će se svečano otvorenje izložbe portreta i grbova zadarskih nadbiskupa i svetaca zaštitnika grada Zadra zadarskog liječnika i slikara Stipana Kujundžića Šuntića.

 

Stipan Kujundžić Šuntić rođen je 1952.godine u Grubinama u Imotskom. Diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1977. godine. Internu medicinu je završio 1985. godine u Zagrebu, a godinu poslije i poslijediplomski studij iz gastroenterologije i hepatologije. 1995. godine otvara privatnu internističku ordinaciju u Zadru. Prve savjete u slikanju dobio je od učitelja Mirka Grabovca i oca Ivana Augustina Kujundžića Šuntića. S prijateljima umjetnicima iz Zadra 2000. godine osniva umjetničku udrugu ZadArt. Od tada intenzivnije slika minijature uglavnom u tehnici akvarela.
Osim što je član udruge ZadArt član je i udruge LIK - Likovnjaci Imotske krajine.Održao je 6 samostalnih izložbi i niz zajedničkih izložbi s članovima udruge ZadArta i LIK-a.
KRŠEVANOVI DANI KRŠĆANSKE KULTURE
"Krševanovi dani kršćanske kulture" naziv je manifestacije koju četvrtu godinu u nizu organiziraju Zadarska nadbiskupija i Sveučilište u Zadru. Ta je višetjedna manifestacija doprinos proslavi Dana Grada Zadra koji se slavi na blagdan njegovog zaštitnika sv. Krševana, 24. studenoga.
Održavanjem vjerskih, znanstvenih, kulturnih i društvenih događanja kršćansko-humanističke tematike odnosno nadahnuća, aktualizirajući vrijedno iz hrvatske crkvene i narodne prošlosti te promišljajući suvremene razvojne procese (stručna predavanja, predstavljanje knjiga i osoba, izložbe, koncerti), želi se promicati stvaralaštvo, djela, autore, teme i predavače koji afirmativno, vođeni kršćanskim načelima, doprinose izgradnji hrvatske znanstvene, kulturne i duhovne baštine, dobru pojedinca i cijelog društva.
Na tome tragu je i izložba portreta i grbova zadarskih nadbiskupa i svetaca zaštitnika grada Zadra slikara dr. Stipana Kujundžića. Uz zaštitnike grada Zadra, dr. Stipan Kujundžić priredio je i portrete i grbove šesnaestorice zadarskih nadbiskupa posljednja tri stoljeća: od Vicka Zmajevića do Želimira Puljića. Po završetku izložbe, slikar će svoje radove pokloniti Zadarskoj nadbiskupiji.
Piše: R.I.,

Podijeli sa prijateljima!