Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Veliko srce humanitarke Senke Batošić

Podijeli sa prijateljima!

batošić senka

Udruga za zaštitu od nasilja u obitelji "Biokovska nada" priredila je u subotu, 6. siječnja 2017. donatorsku večer u hotelu Miramare u Makarskoj. Prihod s večeri namijenjen je za otvaranje hospicija u Makarskoj i školovanje volontera za njegu bolesnika u terminalnoj fazi.

 

Tom su prigodom predstavljene dvije nove knjige autorice Senke Batošić, predsjednice udruge, te je održana aukcija slika iz privatne kolekcije autorice. U glazbenom programu nastupila je skupina OZON iz Trilja, program je vodio Denis Šabić.

 

Senka Batošić naše je gore list. Rođena je 7. listopada 1936. godine u Poljicima, majka joj je Maša Gudelj-Velaga, a otac Ivan Gaće. U Poljicima je završila osnovnu školu. Sed­mogodišnju i srednju školu završila je u Imotskom. S navršenih 28 godina, kao majka dvoje djece, nastavila je školovanje na Višoj ekonomskoj školi u Splitu, završila je studij unutrašnje trgovine, a zatim na Ekonomskom fakultetu u Splitu, studij knjigovodstveno-financijskog smjera. Oba studija završila je kao izvanredna studentica, radeći svakodnevni posao u Općinskom javnom tužilaštvu u Makarskoj.

Nakon ovih studija, ponovno, kao izvanredna studentica, upisala je studij na Pravnom fakultetu u Sarajevu, želeći ostvariti želju iz djetinjstva da postane odvjetnica. Nažalost, jedan tragični događaj, omeo ju je da nakon položenih svih ispita ne diplomira.

Od najranije dobi bavi se humanitarnim radom pa je tako s navršenih 12 godina bila uključena u rad Crvenog križa u Imotskom, a s 15 godi­na postala je član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Imotski. Intenzivno se bavi i radom u Ligi za borbu protiv raka RH, Podružnica za Dalmaciju u Splitu, gdje je u dva mandata bila potpredsjednica.

Dobrovoljna je davateljica krvi i krv je darovala 92 puta. Dugogodišnja je predsjednica Udruge za borbu protiv nasilja u obitelji "Biokovska nada" koja djeluje na području cijelog nekadašnjeg Kotara Makarska, sa sjedištem u Makarskoj. Puno je putovala. Amaterski se bavi slikarstvom.

batošić - put mrvice 

Objavila je četiri knjige – autobiografsku „Put putuje Mrvica“ (tako su autoricu zvali od rođenja u obitelji), zatim „Čitaj mi i pričaj moja bako“, „Ljubav“ i „Vicevi, pošalice i svašta nešto“. Još dvije su joj knjige u pripremi. 

batošić 2k

batošić - vicevi

Podijeli sa prijateljima!