Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Ante Cash: Među reperima, puno je ljubomore i zavisti!

Podijeli sa prijateljima!

cash

Nakon sportskih terena, valja za promjenu malo prijeći ne neke druge, relaksirajuće terene. Glazba je zvonka radost, različitih profila, ukusa. Nakon zabavne glazbe, na portal smo doveli hip-hop glazbu i Antu Vlašića, poznatijeg kao Ante Cash.

 

Ante je naše gore list te jedan od vodećih hrvatskih repera. Za početak sljedeće godine najavljuje u prodaji dva albuma, solo i onaj s grupom Zebrax. O tome što radi preko ljeta, kakva je sadašnjost, a kakva budućnost hrvatskih repera, čitajte u daljnjim redovima.

 

 

Ante, što se radi u rodnom kraju za vrijeme ljetnih godišnjih odmora ?

 

- Odmor, poneka svirka, pisanje i snimanje spotova

 

Umjetničko ime, uzeo si iz zezancije ?

 

- Ante sam inače, a to u kombinaciji s „Cash", ne ostavlja ravnodušnim. Uz to je idealno za "repera iz Imotskog". Palo mi je na pamet i pokazalo se odličnim.

 

Krenuo si s glazbom 2003, a dvije godine nakon toga izdao si prvi i prilično kontroverzan album „ U ime oca i novca „. Zbog čega na crkvu i politiku gledaš negativno ?

 

- Ne gledam na crkvu negativno, dapače, gledam vrlo pozitivno. Vjernik sam, vjera spašava ljude u ovoj apokalipsi od svijeta, kakav je danas. Ono što me smeta u crkvi sam opjevao, ali nije da me smeta crkva kao takva. Kad ti neko drag ima tumor, onda mrziš tumor jer voliš tog nekog.

 

Zašto si se odlučio baš za ovu vrstu glazbe ?

 

- Ne sjećam se, kako sam se odlučio. Nekako mi se uvijek sviđala forma, u kojoj možeš puno toga reći. Probao sam i krenulo mi je!

 

2007 godine snimaš predizbornu pjesmu „ Glasaj" u kojoj poručuješ građanima kako su „ sve stranke istog sloja, samo drugih boja" ?

 

- Od tada se nije ništa promijenilo. Višestranačje je samo optička varka, sjajni lak na ovom diktatorskom režimu, zbog kojeg mislimo da imamo pravo i mogućnost izbora.

 

Kakva je sadašnjost, a kakva budućnost hrvatskih repera ?

 

- Kod nas je tanka scena i kvalitetom i kvantitetom. Može zasjati ponekad kvalitetan pojedinac, kao što je „fil tilen". Prije njega, zadnji koji se pojavio sam ja, a to je bilo prije previše godina da bi se to moglo nazvati scenom. Stari reperi ne rade ili rade loše, a koji valjaju su odavno promijenili stil kao Postolar Tripper ili TBF. Također, puno je ljubomore i zavisti generalno među reperima, što pokopava zadnju šansu da se od g..na napravi pita.

 

Budući da je život u Hrvatskoj zbog ekonomske krize postao jako težak, imaju li reperi „materijala za još više socijala", kako navodiš u pjesmi „Glasaj" ?

 

- Imaju, više nego ikad!

 

Osim što si stručnjak za rep glazbu, stručnjak si i za ekonomiju i menadžment. Vidiš li možda rješenje za izlazak Hrvatske iz krize ?

 

- Rješenje su ljudi poštenih namjera. Državu je lakše voditi, nego kafanu. Problem je što je vladajuća struktura, posložena tako, da pošteni nemaju šanse probiti se do pozicije. Korumpirani političar je preduvjet da bi krupni kapital ostvario svoj cilj, a to je još veća razlika među slojevima.

 

Sprema li se uskoro novi album ?

 

- Spremaju se dva, Zebraxov i moj solo.

 

Tvoje pjesme najčešće su sprdnja nekome ili nečemu. Cikla Severini, „Simona", Simoni Gotovac. Osim što si ogorčen na politiku, ogorčen si i na showbiznis ?

 

- Savršeni su za sprdat se s njima, ne bi baš rekao da sam ogorčen.

 

Namjeravaš li repati i za 10 godina ili se baviti nečim drugim ?

 

- Čovjek snuje, a Bog određuje! Vidjet ćemo!

 

Razgovarao: Darko Lončar

 

Podijeli sa prijateljima!