Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Premijer Plenković posjetio Imotski povodom 27. obljetnice HDZ-a

Podijeli sa prijateljima!

 plenkovic2

Mnogobrojni članovi HDZ-a iz Imotske krajine koji pripadaju Gradskom odboru Imotski te Općinskim odborima Cista Provo, Lovreć, Lokvičići, Podbablje, Proložac, Runovići, Zmijavci i Zagvozd u subotu 21.siječnja proslavili su 27. obljetnicu osnutka svoje stranke koju je svojim dolaskom uveličao i premijer Andrej Plenković. 

 

Na stranačkom skupu u povodu 27. obljetnice osnutka HDZ-a u Imotskom osim premijera Plenkovića boravio je i ministar obrane Damir Krstičević, ministar zdravstva Milan Kujundžić, pomoćnik ministra obrazovanja, znanosti i športa Momir Karin uz župana Zlatka Ževrnju te načelnike svih imotskih općina. Pred Prepunom kino dvoranom u Imotskom Plenković je obećao izgradnju dviju zdravstvenih ustanova u tom kraju te brze ceste od Imotskog do Zagvozda. Izdvojio je i najvažnija postignuća Vlade.

Iza nas je velika cjelovita porezna reforma, iza nas je državni proračun, iza nas je novi zakon o javnoj nabavi, iza nas je plan rasterećenja hrvatskog gospodarstva, iza nas je novi veliki snažni iskorak glede proračunskih sredstava za hrvatske branitelje, za oružane snage, za demografsku obnovu, poručio je Plenković na skupu u Imotskom.

Uskoro kreće projekt za izgradnju bolnice u Zagvozdu. Projekti realizacije su pokrenuti, a već se osiguravaju i odvajaju i primarna početna sredstva za tu namjenu. Svi specijalistički pregledi moći će se obavljati u toj ustanovi i neće više biti potrebno odlaziti u Split ili u Zagreb. Iza ovog projekta stoji cijela Vlada na čelu s premijerom Plenkovićem, kazao je dr. Kujundžić.

Uz to, Imoćanima je obećao izgradnju brze ceste od Imotskog do Zagvozda te izgradnju palijativnog centra u Domu zdravlja u Imotskom.

Na prigodom svečarskom skupu nazočnima je predstavljen i novi kandidat HDZ-a za gradonačelnika Imotskog. Tako se prema viđenom nakon 12 godina valadanja Imotskim s mjesta gradonačelnika povlači aktualni gradonačelnik Ante Đuzel, a novi kandidat za gradonačelnika bit će Ivan Budalić. 

plenkovic1

Slika: Premijer Plenković na sastanku u gradskoj vijećnici u Imotskom

Podijeli sa prijateljima!