Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

HSS Podbablje prestaje s radom

Podijeli sa prijateljima!

hss

Sukladno odlukama sa zajedničkog sastanka ogranaka HSS-a Splitsko-dalmatinske županije u prigodnom priopćenju kojeg potpisuje deset predsjednika lokalnih ogranaka iz: Dicma, Klisa, Makarske, Milne, Selca, Sinja, Solina, Splita, Vrgorca i Podbablja ogranci u ovim općinama prestaju postojati. 

 

U prigodnom priopćenju za medije koje je potpisao i predsjednik Općinskog odbora HSS-a općine Podbablje dr.sc. Domagoj Karin navedene organizacije prestaju s radom zbog aktualnog stanja u stranci i njihovog nezadovoljstva sa sadašnjim vodstvom HSS-om na čelu sa predsjednikom Krešom Beljakom koje je na Glavnoj izbornoj skupštini HSS-a koja je održana u Zagrebu 14. siječnja ove godine nelegalno izabrana.

 ''Dokumentirani podnesci koji su Ministarstvu uprave upućeni od strane delegata sa prethodno održanih općinskih, gradskih i županijskih skupština, svjedoče o kriminalnim aktivnostima koje su se odvijale po istomu i unaprijed osmišljenom obrascu:

- selektivno pozivanje delegata na izborne skupštine,

- lažno predstavljanje pojedinih delegata,

- krivotvorenje potpisa delegata,

- donošenje odluka bez propisnog kvoruma,...

Javnosti su poznate i brojne suspenzije najistaknutijih članova naše Stranke, odnosno, politički obračuni koji podsjećaju na najrigidnije boljševičke metode !

Odluka o koaliciju sa SDP-om na prethodnim parlamentarnim izborima, donešena je bez prethodnoga mišljenja županijskih, gradskih i općinskih organizacija i jasan je primjer političke trgovine za korist pojedinaca u našoj Stranci.Izražavajući neslaganje sa takvom politikom, sve naše Organizacije dospjele su u "nemilost" vodstva stranke, te nam je uskraćeno statutarno pravo za političko djelovanje unutar Stranke, kao i pravo delegiranja naših predstavnika na zadnjoj izbornoj Glavnoj skupštini HSS-a.Činom prestanka djelovanja, naše Organizacije iskoristile su posljednju preostalu metodu izražavanja svoga političkoga stava u Stranci, te na taj način, želimo uskratiti svaki legitimitet aktualnom vodstvu Stranke.Ovim putem pozivamo institucije države da napokon počnu raditi svoj posao i da se konačno očituju o svim predstavkama koje ukazuju na nepravilnosti sadašnjeg vodstva HSS a na čelu sa Krešom Beljakom čiji postupci vode ka uništenju najstarije političke stranke u Hrvatskoj.'"- stoji u priopćenju HSS-a. 

Podsjetimo, HSS je jedna od najznačajnijih političkih stranaka u Općinskom vijeću općine Podbablje, a na prošlim lokalnim izborima zajedno sa svojim koalicijskim partnerima iz HČSP-a osvojili su ukupno četiri mandata. Na predzadnjim parlamentarnim izborima iznjedrili su i pomoćnika ministra Momira Karina koji je obnašao dužnost predsjednika ŽO HSS-a Splitsko-dalmatinske županije i nekadašnjeg predsjednika Općinskog vijeća u našoj općini. 

Podijeli sa prijateljima!