Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Hrvoje Biošić kandidat HDZ-a za načelnika općine Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

17392252 1921050321475493 1524786269 n

Sinoć je u prepunoj općinskoj vijećnici na Kamenmostu, Općinski ogranak HDZ-a iz Podbablja prezentirao Hrvoja Biošića i Tonku Žužul, kao kandidate za mjesto budućeg načelnika i donačelnice općine Podbablje. 

 

Uz sudjelovanje dožupana Ante Šošića koji je došao iskazati punu potporu kandidatima sam čin predstavljanja svojim dolaskom su podržali i načelnici okolnih općina u Imotskoj krajini, a nakon odavanja počasti državnoj himni i minuti šutnje za sve poginule branitelje, preminule članove HDZ-a i prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana nazočnima se predstavila mlada i perspektivna Tonka Žužul, kandidatkinja za donačelnicu općine Podbablje. U svom izlaganju i predstavljanju navela je kako je studentica 3. godine na Katoličkom-bogoslovnom fakultetu u Splitu i da joj je izrazita čast što joj je ukazana prilika da bude donačelnica ispred HDZ-a na predstojećim lokalnim izborima. " Na poseban način zalagat ću se za mlade ljude u našoj općini"- zaključila je Tonka Žužul te dodala kako budući načelnik Hrvoje Biošić ima njezinu punu potporu. 

Nakon uspješnog referiranja kandidatkinje za donačelnicu skupu se obratio kandidat za budućeg načelnika Hrvoje Biošić koji je kazao kako su zadnje četiri godine bile najteže za HDZ u ovoj općini jer od zadnjih izbora HDZ nije imao svoga načelnika. Zbog budućnosti i uspješnosti vođenja općine nužno je da HDZ u općini Podbablje opet bude na vlasti jer se jedino tako može uspostaviti sinergija lokalne, županijske i državne vlasti te jedino tako doprinijeti razvoju općini Podbablje. 

Biošić, koji je ujedno i predsjednik Općinskog ogranka HDZ-a u Podbablju, posebno je istaknuo svoj program koji je započeo sa potrebnim socijalnim mjerama kazavši kako će posebna briga biti usmjerena na novorođenčad i pronatalitetnu politiku te o svim starim i nemoćnim dionicima našega društva, a poseban naglasak je stavio na program pomoći mladim obiteljima u izgradnji prve nekretnine. Najavio je mjeru financiranja udžbenika za djecu u prvim razredima te podjelu stipendija i prijevoza studentima. Jačanje malog i srednjeg poduzetništva bit će velika stavka njegovog programa jer kao predsjednik Udruženja obrtnika Imotske krajine ima izuzetnog iskustva s obrtništvom, a posebno je apostrofirao i suradnju sa LAG Adrionom i voditeljicom Dragicom Roščić.

Praćen burnim pljeskom nazočnih poslije je nastavio izlagati mjere za turizam i kulturu koji će naći posebno mjesto u programu kao i sport te djelovanje sportskog kolektiva NK Kamen koji je po Biošićevim riječima, najveći brend u općini Podbablje. No, uz Kamen najavio je poticanje i ostalih sportova te gradnju buduće športske dvorane u Krivodolu za što su već započele pristupne radnje zajedno s ravnateljem OŠ "Tin Ujević" u Krivodolu i našom županijom. U daljnjem izlaganju posebno se osvrnuo na ekologiju te prometnice dajući poseban značaj svim problemima u općini Podbablje, počevši od prometnice u Matkovićima u Mračaju, Gudelja u Podbablju Gornjem, ceste za Ivanbegovinu, zatim Novak-Poljica te Hršćevani- Kamenmost kao i Hršćevani- Zmijavci, ali je najavio i skorašnju realizaciju ceste Grubine- Drum- Hršćevani koja u suradnji s Županijskom upravom za ceste i njezinim ravnateljem Petrom Škorićem sigurno ubrzo ide u realizaciju. Posebno se osvrnuo i na rad mjesnih odbora kazavši kako treba aktivirati mjesnu samoupravu i mjesnim odborima dati veću autonomnost, a ne da budu samo "mrtvo slovo na papiru" te je istaknuo jačanje izvrsnih odnosa sa susjednim općinama i gradom Imotskim.

Za kraj je spomenuo kako će se zalagati za nastavak kapitalnih investicija u općini Podbablje poput dječjeg vrtića u Drumu te športske dvorane u Krivodolu kao i staračkog doma za što već ima pripremljenu dokumentaciju koja će biti predstavljena u daljnjem iznošenju programa.

Nakon kandidata Biošića riječi potpore uputio je i dožupan Ante Šošić kazavši kako je Hrvoje Biošić i dosad uspješno lobirao za razvoj općine Podbablje. Mnoge investicije u općini Podbablje zbog toga su i ostvarene- kazao je dožupan Šošić te spomenuo brojne investicije koje županija prati u Imotskoj krajini u gotovo svim općinama. Spomenuo je i investiciju "Slave Raškaj" koja će biti realizirana do 1.svibnja, a početkom iduće školske godine krenut će s redovitim programom te je na poseban način dao potporu kandidatima. 

Podijeli sa prijateljima!