Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Općini Podbablje 200 000 kn od Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova

Podijeli sa prijateljima!

 ministarstvo regrazvoja

Nakon što je krajem prošlog mjeseca općina Podbablje potpisala ugovor sa Splitsko-dalmatinskom županijom u iznosu od milijun kuna za uređenje budućeg centra "Slava Raškaj" na Kamenmostu, sutra će u prostorijama Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije načelnik dr. Mario Ujević potpisati novi ugovor za proširenje navedenog centra. 

 

Riječ je o 200 000 kuna koje je općina Podbablje dobila od navedenog ministarstva, a odnosi se na uređenje prostora u kojima će odgojno-obrazovni program pohađati djeca koja ne mogu pohađati nikakav oblik školskog programa. 

Dodajmo, kako će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije ove godine financirati 235 projekata u iznosu od 72,7 milijuna kuna, a prije samog potpisivanja ugovora, uzvanicima će se obratiti ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac.

Program održivog razvoja lokalne zajednice nacionalna je mjera za ostvarenje regionalnoga razvoja u skladu s načelima održivog razvoja i socijalne uključenosti. Program je odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavlja podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja- ističu iz Ministarstva regionalnog razvoja!

Građevinsko-instalaterski radovi na uređenju centra "Slava Raškaj" trebali bi biti gotovo do 1. svibnja ove godine, a obrazovni program bi prema najavama trebao krenuti početkom nove školske godine. 

Podijeli sa prijateljima!