Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Općini Podbablje novih 200 000 kuna od Ministarstva graditeljstva

Podijeli sa prijateljima!

kuscevic3

Nakon potpisivanja ugovora u vrijednosti od 200 000 kuna između Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova i općine Podbablje prije nekoliko tjedana u Zagrebu, općina Podbablje dobila je identičan iznos i od Ministarstva graditeljstva za uređenje i adaptaciju starog zadružnog doma na Kamenmostu. 

 

Jutros je u prostorijama Splitsko-dalmatinske županije potpisan ugovor između ministara Lovre Kuščevića i načelnika općine Podbablje dr. Marija Ujevića na iznos od 200 000 kuna kojim ministarstvo graditeljstva pomaže uređenje starog zadružnog doma na Kamenmostu u kojem će biti smještene prostorije za rehabilitaciju djece s poteškoćama u razvoju "Slava Raškaj". 

Uz nazočnost Splitsko-dalmatinskog župana Zlatka Ževrnje povodom završetka Javnog poziva za raspoređivanje i korištenje sredstava kapitalnih pomoći gradovima i općinama za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda za 2017. godinu, ministar Lovro Kuščević danas je boravio u Splitsko-dalmatinskoj, Šibensko-kninskoj i Zadarskoj županiji te je tom prigodom dodijelio Odluke o dodjeli sredstava kapitalne pomoći korisnicima tj. predstavnicima općina odnosno gradova čiji zahtjevi za financiranje su odobreni.

IMOTSKOJ KRAJINI 1,5 MILIJUNA KUNA

Ovom prigodom općinama u Imotskoj krajini podijeljeno je 1,5 milijuna kuna. Uz općinu Podbablje sredstva su dobile i općine: Cista Provo 200.000 kn za uređenje trga dr. Ante Starčevića, zatim Lokvičići 150.000 kn za sanaciju ceste Berinovac- Lokvičići, Lovreć za nerazvrstane ceste 150.000 kn, Proložac također za nerazvrstane ceste 150.000 kn, Runovići 200.000 kn za gradnju mrtvačnice u Slivnu, Zagvozd 150.000 kn za uređenje prve faze mrtvačnice u Župi te Zmijavci 300.000 kn za modernizaciju nerazvrstanih cesta u općini. 

kuscevic2

 

SLIKA: Potpisivanje ugovora u Splitsko-dalmatinskoj županiji

kuscevic1

SLIKA:  Ministar Kuščević, župan Zlatko Ževrnja i dožupan Ante Šošić

Podijeli sa prijateljima!