Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Zadnji je dan predaje lista! HDZ prvi predao svoje liste

Podijeli sa prijateljima!

lokalni17

Danas točno u ponoć ističe rok za podnošenje službenih kandidacijskih lista na izborima za izvršna i predstavnička tijela jedinica lokalnih samouprava na području Republike Hrvatske koji će se održati za nešto više od dva tjedna u nedjelju 21. svibnja. 

 

Sluteći po predizbornim najavama i aktivnostima za očekivati je kako će ovogodišnji izbori u općini Podbablje biti upamćeni po rekordnom broju lista za podbapskog lokalnog čelnika pa smo stupili u kontakt s predsjednikom Općinskog izbornog povjerenstva Zorana Mustapića koji je kazao kako je do 12 sati bila predana samo jedna lista i to lista HDZ-a za načelnika i za predstavničko tijelo ove općine, te je najavio kako će svi kandidati moći predati svoje liste do ponoći, a do tada će biti organizirana dežurstva Općinskog izbornog povjerenstva.

Navedenu informaciju danas nam je potvrdio i predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Hrvoje Biošić koji je kazao kako su predstavnici HDZ-a jutros oko 10 sati s prikupljenim potpisima predali liste za Općinsko vijeće i Općinskog načelnika te nam je u prigodnom razgovoru otkrio kandidate najmnogobrojnije stranke u općini Podbablje.

Tako će kandidat za načelnika biti predsjednik Općinske organizacije HDZ-a i privatni poduzetnik te predsjednik Udruženja obrtnika Imotske krajine četrdesettrogodišnji Hrvoje Biošić, a njegova zamjenica mlada Tonka Žužul, članica Općinskog odbora HDZ-a iz najvećeg temeljnog ogranka Grubine.

Posebno iznenađenje imena su s liste za Općinsko vijeće na kojoj se vodilo posebno računa o zastupljenosti spolova tako da na listi podbapskog HDZ-a ima i šest žena. Sukladno očekivanjima i najavama nositelj liste je predsjednik Općinskog vijeća i tajnik lokalne organizacije HDZ-a Josip Šerić koji se uz ovu listu nalazi i na listi za Županijsku skupštinu Splitsko-dalmatinske županije koju je predložio HDZ, a tu su još i Nediljko Buljan iz Podbablja Gornjeg, Jelena Peko iz Poljica, Ante Karin, predsjednik T.O. HDZ-a Grubine, istaknuti liječnik i humanitarac Mate Kasalo koji će uz Antoniu Znaor predstavljati T.O. HDZ-a Hršćevani. Listu HDZ-a čine još Luka Čujić iz Krivodola, medicinska sestra Sanja Perić (Kamenmost), ravnatelj OŠ "Tin Ujević" u Krivodolu i potpredsjednik Općinske organizacije HDZ-a Marijo Karin potom Ines Ćapin iz Podbablja Gornjeg, mladi nogometaš Kamena Ivan Ćelić iz Poljica zatim mlada Matea Lončar, područna predsjednica Franjevačke mladeži Splitsko-dubrovačkog područnog bratstva, te Marela Vrljić, voditeljica pjevačkih zborova župe Podbablje i aktivna župna suradnica.  

Dodajmo, kako će svi kandidati za načelnika i liste za Općinsko vijeće biti prezentirani narednih dana na našim stranicama! 

Podijeli sa prijateljima!