Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Postignut dogovor HDZ-a s demokršćansko-pravaškom listom u općini Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

lokalni17

Okončanjem prvog izbornog ciklusa u općini Podbablje dobivena je "pat pozicija" u kojoj su tri strane (HDZ, Podbablje sutra i HDS-HČSP) stekle nužne pretpostavke za formiranje većine u Općinskom vijeću, a da pri tom niti jedna od njih to nije mogla napraviti samostalno.


HDZ je osvojio šest, lista Podbablje sutra četiri i koalicija HDS-HČSP dva vijećnika. Uz to su dobiveni iznimno tijesni rezultati pri izboru načelništva naše općine.
U takvim okolnostima, sukladno svim načelima demokracije i političke korektnosti, pregovori triju strana su se nametnuli kao jedino rješenje ustroja općinske vlasti. Stanje se još vise usložilo nakon javnog očitovanja HSP-a kako ne želi biti sudionikom vlasti, tj. kako njihov jedini vijećnik neće nikoga podržati prigodom sastavljanja Vijeća.
Zbog svega navedenog započeli su kontakti triju strana u svezi organizacije pregovara.
Pregovaralo se tako da su dvije strane s najboljim dobivenim izbornim rezultatom vodile pregovore s trećom stranom (koalicijom HDS-HČSP), pregovori između HDZ-a i demokršćansko-pravaške koalicije bili su naporni, ali su tekli u politički i ljudski korektnoj atmosferi s obostranom namjerom postizanja sporazuma.
Konačno, danas 29. svibnja 2017. ti pregovori su pozitivno okončani pa je postignut Sporazum o postizbornoj koaliciji HDZ-a s HDS-HČSP-om te podršci, sada zajedničkim, kandidatima HDZ-a, za načelnika općine i njegovoj zamjenici u drugom izbornom krugu.
Obje strane su uvjerene kako se postiglo optimalno rješenje, lišeno nepotrebnih stranačkih obračunavanja i moguće nestabilnosti vlasti u općini, sve u cilju daljnjeg vođenja naše općine na dobrobit svih njenih stanovnika.

 

Podbablje, 29. svibnja 2017.

Podijeli sa prijateljima!