Podbablje Portal - Sve iz Podbablja na jednom mjestu!

Premijer Plenković posjetio Podbablje

Podijeli sa prijateljima!

IMG 5157

Premijer Republike Hrvatske Andrej Plenković boravio je danas u posjeti općini Podbablje gdje je stigao u pratnji svojih najbližih suradnika među kojima su bili ministar obrane i potpredsjednik Vlade general Damir Krstičević te saborski zastupnici Ante Sanader i Blaženko Boban koji je i kandidat za Splitsko-dalmatinskog župana i dožupan Ante Šošić.

 

Po dolasku u Podbablje premijer se najprije zastavio kod zgrade općine Podbablje i spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu gdje ga je dočekao predsjednik Općinske organizacije HDZ-a Podbablje ujedno i kandidat za načelnika općine Podbablje Hrvoje Biošić u pratnji sa svojom zamjenicom Tonkom Žužul, članovima Općinskog odbora HDZ-a Podbablje, okolnim načelnicima i predstavnicima braniteljskih udruga sa područja Imotske krajine.

Nakon toga premijer Plenković zajedno sa Hrvojom Biošićem i kandidatom za župana Bobanom položio je vijence i upalio svijeće ispred monumentalnog spomenika dr. Franji Tuđmanu, prvom hrvatskom predsjedniku, koji je rad akademskog kipara Ivana Kujundžića, a potom je župnik župe Podbablje fra Nedjeljko Čarapić izmolio odrješenje za prvog hrvatskog predsjednika i sve poginule hrvatske branitelje na čiji je spomenik poslije postavljen vijenac i zapaljene svijeće.

Nakon protokolarnog dijela premijer Plenković susreo se s mještanima Podbablja u ugodnom razgovoru čuvši sve probleme ovoga kraja, a nakon druženje i potpore Hrvoju Biošiću i Tonki Žužul sve dionike političke scene na području općine Podbablje pozvao je na zajedništvo i pomoć u rješavanju problema koji tište stanovnike ovoga kraja.

Premijer Plenković nakon posjeta općini Podbablje uputio se u grad Imotski gdje je također održao prigodno druženje s građanima.  

Fotografije: Sanja Patrlj

Podijeli sa prijateljima!